Tämä luomus vetää lähes sanattomaksi – epämääräisellä sälällä päällystetty BMW X6 on todellinen huonon maun lähettiläs

Katumaasturin ja coupén piirteitä yhdistelevä BMW X6 sai monen leuan loksahtamaan auki, kun auton ensimmäinen sukupolvi lanseerattiin markkinoille vuonna 2008. Möhkälemäinen auto toimi joidenkin mielestä jopa huonon maun symbolina, mutta suurin osa asiakkaista oli toista mieltä.

X6 kävi nimittäin niin hyvin kaupaksi, että auto on edennyt kohta jo kolmanteen sukupolveensa. Lisäksi BMW on päättänyt hyödyntää lähes identtistä reseptiä pykälää pienemmän X4:n kohdalla, ja monet kilpailijatkin ovat hypänneet mukaan samaan junaan. Esimerkiksi Mercedes on tuonut mallistoonsa GLE ja GLC Coupén Bemarin coupé-kattoisten katumaasturien suoriksi kilpailijoiksi.

X6 ei ole edelleenkään kaikkien mielestä tyylikäs ilmestys, mutta vakiokuntoinen coupé-SUV on suorastaan huippuaistikas nyt nettiin putkahtaneeseen yksilöön verrattuna. Ilmeisesti brittikilvissä oleva auto on päällystetty sekalaisella sälällä, jonka joukkoon kuuluvat mm. Bemarin katolla komeilevat valvontakamerat. Katolle on myös sovitettu ainakin yksi ylimääräinen vilkkuvalo, joka ei ole kuitenkaan mitään BMW:n perään verrattuna.

Baijerilaisen crossoverin takaluukun kantta koristaa nimittäin rivi hopeisia palloja, ja kokonaisuus on viimeistelty pöytähopeiden kaltaisilla koristeilla. Ne saattavat olla jonkinlaisia suitsukeastioita, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole. Takapuskuriin on myös lätkäisty kanisterin tapaisia tötteröitä, ja samoilta seuduilta lähtee katolle kulkevia johtoja. Lisäksi autossa on viemäriputken kokoluokkaa edustavat pakoputkenpäät, mutta niitä ei juuri edes huomaa muun romun seasta.

Kauheus on viimeistelty ympäri autoa liimatuilla teippiraidoilla, kyljen epämääräisillä pehmusteilla, ainakin oikealle puolelle lisätyllä pyöreällä peilillä ja vanteiden ihmeellisillä koristeilla. X6:n kuvan Reddit-sivustolle alun perin ladannut henkilö vertasi Bemaria jopa Haamujengin Ecto-1-Cadillaciin, mutta se on lähes loukkaus kuuluisaa leffa-autoa kohtaan.

LähdeCarscoops

Lue lisää