Vuonna 1954 esitelty Mercedes 300 SL, eli tuttavallisemmin Lokinsiipimersu kuuluu autohistorian suurimpiin legendoihin. Putkirungon varaan tehty kaksipaikkainen coupé oli aikansa ehdottomia superautoja, ja SL:n tekniikka olikin käytännössä peräisin suoraan kilparadoilta. Lokinsiipiovinen coupé muuttui 1950-luvun lopussa tavallisilla ovilla varustetuksi avomalliksi, jonka seuraajaksi esiteltiin ns. pagoda-kattoinen SL vuonna 1963. SL muuttui tällöin selvästi maanläheisemmäksi niin tekniikkansa kuin muotoilunsa osalta, mikä näkyy myös autojen hinnoissa.
Pagoda-SL:n saa tällä hetkellä alle 100 000 eurolla, kun taas 300 SL:n hintalappuun voi lisätä yhden nollan lisää. Suurin osa Lokinsiipimersuista onkin joko huippuentisöityjä tai tarkasti varjellun patinan peitossa, ja juuri kenellekään ei varmasti tulisi mieleen lähteä tuunaamaan tämän hintaluokan klassikkoa. Tehtaan hovivirittäjä AMG on tosin modifioinut pienen sarjan aitoja 300 SL:iä modernilla veekasitekniikalla, mutta tästäkin synnistä on jo parikymmentä vuotta aikaa.
Las Vegasin SEMA Show’ssa nähtiin kuitenkin viime loppusyksystä rankasti rakennellun oloinen 300 SL, joka sai ensisilmäyksellä monen museoautomiehen kahvit väärään kurkkuun. Tässä suhteessa voitiin kuitenkin huokaista helpotuksesta, koska kyseessä olikin replika. Restomod-tyylinen kopio-SL on tuunatuista Porscheistaan tutun John Sarkisyanin käsialaa, ja jälki on Mersunkin tapauksessa taatusti joukosta erottuvaa.
Replikan alusta on paljon alkuperäistä matalampi, ja race-henkeä lisäävät myös puuttuvat puskurit sekä keulalla komeilevat lisävalot. Vanteina palvelevat puolestaan modernit kiillotetut kiekot, joiden tuumakoko on jotakin ihan toista kuin 1950-luvulla. Autossa on käytetty kuitenkin alkuperäisiäkin osia. Lasit ovat nimittäin peräisin aidosta 300 SL:stä, ja sama koskee myös maskia. Näiden hankkiminen tuli maksamaan vaatimattomat 30 000 dollaria, joten autenttisuuteenkin on haluttu panostaa.
Räiskyvän sinisessä sisustassakin on menneiden vuosikymmenten tyyliä, mutta käyttökytkimet ja nappulat ovat paljon modernimpaa perua mittariston tavoin. Aidon asian muotoja tarkasti seuraavan lasikuitukorin alla piilee 2000-luvun alun SLK 32 AMG:n tekniikka. Pellin alla murisee siis mekaanisesti ahdettu V6, jota on piristetty kuparinvärisillä yksityiskohdilla.
Suosittelemme
Huipputehoksi kerrotaan noin 350 heppaa, joiden voimin satasen pitäisi olla taulussa noin viidessä sekunnissa. Kumin polttaminenkin onnistuu näillä tehoilla mainiosti, kuten videolta voi todeta. Kuin pisteenä i:n päällä takaluukusta löytyy baarikaappi, josta voi napata virvokkeita ajelun jälkeen.