Tämä kammotus on verhoiltu myös ulkoapäin – tunnistatko, mikä auto piilee kaikkien toppausten ja romun alla

Nettiin putkahtelee säännöllisin väliajoin kuvia luomuksista, jotka olisivat itseoikeutettuja osallistujia maailman rumimman auton tittelistä käytävässä kisassa. Nyt julkisuuteen tuli kuitenkin kuva sellaisesta rakennelmasta, jonka rumuutta on vaikea enää kuvailla sanoin. Lisäksi tämän luomuksen lähtökohta on onnistuttu piilottamaan niin tehokkaasti, että alkuperän pystyy oikeastaan erottamaan enää takavaloista.

Rakennelmasta on napattu vain yksi kuva takaviistosta, joten nokan kokemia muutoksia ei päästä arvioimaan. Niitä on kuitenkin riittämiin auton muissakin osissa. Esimerkiksi katto on päällystetty tavaralla, jota käytetään tavallisesti pehmustettujen huoneiden seinissä. Tämä materiaali peittää myös takalasin, josta on jäänyt jäljelle vain pieni tirkistysaukko. Suurin osa muusta korista on puolestaan verhottu erittäin paksulla tummanpunaisella tavaralla, joka on joko nahkaa tai vinyyliä. Tästä on ainakin se etu, että tämän menopelin kylkiin ei ihan heti lyödä lommoja tai naarmuja parkkipaikoilla.

Peräpäätä dominoi massiivinen spoileri, jonka keskiosa on mahdollisesti tehty kromipuskurista. Siiven päätypalat näyttävät puolestaan vanerista leikatuilta, ja niilläkin on vähintään riittävästi kokoa. Takapuskurin kohdalta työntyy ulos lähes metrin mittainen uloke, joka sisältää varsin mielenkiintoista tavaraa. Siihen on nimittäin integroitu ainakin yksi takapenkki, pari nyrkkeilyhanskaa ja muuta epämääräistä romua. Ulokkeen reunassa komeilee USA:n rekisterikilpi, joten tämäkin luomus näyttää olevan katulaillinen Jenkeissä.

Sisustastakaan ei ole valitettavasti kuvia, mutta sama linja jatkuu todennäköisesti sielläkin. Auton vanteet on kuitenkin maltettu jättää päällystämättä, joten ne tarjoavat takavalojen lisäksi hyvää osviittaa luomuksen alkuperän tunnistamiseen. Jos ette ole vielä saaneet rakennelman lähtökohtaa selville, niin paljastettakoon se tässä kohtaa. Tuntemattoman jenkkirakentajan luomus on nimittäin tehty vuonna 1989 lanseeratun Lexus LS400:n pohjalle, joka edusti Toyotan kehittämän luksuslimusiinin ensimmäistä sukupolvea.

Auton avulla haastettiin mm. BMW 7-sarja sekä Mersun S-luokka, ja myynti sujui erityisesti USA:n markkinoilla mukavasti alusta alkaen. Kyseessä ei ole siis mikään harvinaisuus, mutta entinen luksusauto on aina surullista nähdä tässä kunnossa. Ainakin sillä voi lohduttautua, että tämä rakennelma on hyvin todennäköisesti tehty täysin kieli poskessa.

LähdeCarscoops

Lue lisää