Tämä Fiat 500 on vielä pienempi kuin oikea – Lego-auton voi koota 960 osasta

Piskuinen Fiat 500 esiteltiin vuonna 1957 nostamaan vielä sodasta toipuvaa Italiaa pyörilleen. Minikokoiseen menopeliin sopi äärimmäisen kompakteista ulkomitoista huolimatta parhaimmillaan neljä matkustajaa kyytiin, ja auto nousi vähitellen yhdeksi saapasmaan suurimmista ikoneista.

Alkuperäisen 500:n tuotanto päättyi lopulta 1970-luvun alussa, mutta autosta tuli kiinteä osa Italian katukuvaa näihin päiviin saakka. 500:n tunnusomaisilla muodoilla on myyty ja markkinoitu jos jonkinlaista Italiaan liittyvää tuotetta ja mielikuvaa vuosikymmenten mittaan, ja myös Fiat on hyödyntänyt auton ikonista mainetta vuodesta 2007 saatavilla olleessa retroversiossa. Nyt 500 saa kunnian toimia myös mallina pikapuoliin tarjolle tulevalle Lego-autolle.

Lego-500 ei ole sinänsä kovin suuri yllätys, koska lelujätin valikoimaan kuuluu tätä nykyä monien muidenkin klassikkoautojen palikkaversioita. Creator Expert -sarjan Fiat esittää 500F:ää, joka oli myynnissä vuosina 1965-1973. Oikeaa autoa sai sekä etureunoistaan saranoiduilla että kaappariovilla, ja Legon valinta on osunut näistä ensimmäiseen. 960 osasta koostuva 500F on kokoamisen jälkeen 24 sentin pituinen, kun taas sekä korkeudeksi että leveydeksi kerrotaan noin 11 cm.

Mallin yksityiskohtiin kuuluvat mm. tavarateline matkalaukkuineen, detaljoitu sisusta sekä aukeavat ovet, nokkapelti, moottoritilan kansi ja katto. Lisäfiilistä tuo Fiatin mukana tuleva taitettava maalausteline, jonka päälle voi laskea Rooman Colosseumia sekä Lego-auton tavoin keltaista 500:ta esittävän “maalauksen”. Lego-Fiat maksaa esimerkiksi Saksassa vajaat 80 euroa ja Ranskassa noin 85 euroa, mutta Suomen virallisesta hinnasta ja saatavuudesta ei ole vielä mitään tietoa.

Suosittelemme

Lego innostui Fiat 500:sta sen verran, että leluvalmistaja päätti rakentaa palikoistaan myös oikean auton kokoisen pikku-Fiatin. Katso oheinen video ja tutustu tarkemmin tuhansista palikoista koottuun luomukseen:

LähdeCarscoops

Lue lisää