Tämä Corvette ei ole aivan sitä miltä ensi vilkaisulta näyttää

Amerikan ihmemaassa kaupitellaan Chevrolet Corvettea, joka näyttää 60-luvun C2-mallilta. Tarkemmin katseltuna auton muodoissa vaikuttaisi olevan jotain kummallista.

Uudemmat autot kuten Ford Mustang ja Dodge Challenger ovat tuoneet uutta ajanmukaista tekniikkaa paketoituina retrovaikutteilla. General Motorsin Corvette ei ole toistaiseksi tähän junaan hypännyt, vaan on sittemmin ottanut vaikutteita lähinnä uudemmista italialaisista urheiluautoista.

Karl Kustoms -niminen nyrkkipaja ottikin 2000-luvun lopulla puutteesta vaarin, ja valmisti peräti 75 kappaletta vanhan näköisiä Corvetteja uudella tekniikalla varustettuina. Käsittelyyn joutuivat tuolloin uudet C6-mallin Corvetet, joissa Iowan Des Moinesissa sijaitsevassa firmassa vaihdettiin autoihin korit, jotka pyrkivät näyttämään ikonisilta ’63-mallin tuplatakaikkuna-Veteiltä.

Homma ei kuitenkaan ollut pilkuntarkkaa, koska modatut autot onnistuivat näyttämään esikuviltaan lähinnä suoraan edestä tai takaapäin tarkasteltuina. Sivulta katsottuna uusvanhat Vetet näyttävät sanalla sanoen pullukoilta, ja niiden kantaisän muotokieli tunkee esiin ikävällä tavalla. Akseliväli on esikuvaansa nähden liian pitkä, ja tuulilasikin aivan liian lättänä huijatakseen ketään autohullua.

Suosittelemme

Sisätiloista auto on isoilta osin vakio C6-malli, joskin punaiset matot, sekä penkkien ja ovien punaiset verhoilut antavat osviittaa 60-luvun tunnelmista. Hyvistä puolista kerrottakoon, että kuljettaja pääsee nauttimaan kaikista moderneista mukavuuksista, kuten kaksivyöhykkeisestä ilmastoinnista, navigointijärjestelmästä, näyttöruudusta, sekä lämmitetyistä ja sähkökäyttöisistä istuimista.

Ostaja saa samalla myös uudemman Corveten suorituskyvyn, joka tässä tapauksessa tarkoittaa turboahdettua 6.2-litran LS3-mallin kahdeksan pyttyistä vinkkeliä. Moottorista tulisi irrota 599 hevosvoimaa, joka kuusivaihteisen automaatin avittamana pitäisi helposti päihittää alkuperäisen C2-mallin 5.4-litran 327cu ruiskukasi. C2/C6-Vettestä pyydetään tällä hetkellä eBayssä 199 900 taalaa, millä saisi jo hinnat alkaen aidon ’63-mallin. Jenkkilässä moisella summalla saisi myös kolme uutta C8-Corvettea, joten täytyy olla hyvin erityislaatuinen tapaus, että juttumme retrovempula löytää uuden omistajansa moiseen hintaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat