Tämä BMW M1 on todellinen erikoisauto – ensimmäinen omistaja oli Motorsport-divisioonan entinen pomo

BMW:n M-logo on viime vuosina kärsinyt jonkinlaisen inflaation, kun sitä on alettu käyttää lähes jokaisen mallisarjan hiukankin sporttisemmissa edustajissa. Brändin alkuaikoina asia oli vielä toisin, ja M:n ensimmäinen katuauto oli todella erityinen tapaus.

Tuo auto on tietysti BMW:n ensimmäinen ja ainoa superauto, eli vuonna 1978 esitelty M1. Baijerilaisten Motorsport-divisioona sai alkunsa muutama vuosi aiemmin, ja sitä veti herra nimeltä Jochen Neerpasch. Hän oli aiemmin menestynyt kilpa-autoilijana ja toiminut myös Fordin moottoriurheiluosaston pomona. Sieltä Neerpaschin tie vei BMW:lle, joka kaipasi hänen mielestään aivan erityistä autoa myös moottoriurheilussa menestymiseksi.

Näin syntyi M1, jonka katuversio jäi kaupalliseksi flopiksi. Auto jätti kuitenkin lähtemättömän jäljen moottoriurheilun maailmaan esim. F1-kisojen yhteydessä ajettujen Procar-kilpailujen myötä, joissa maailman parhaat F1-kuljettajat pääsivät mittelemään toisiaan vastaan M1:n kisaversioilla. Jochen Neerpasch lähti BMW:ltä seuraavien haasteiden pariin vuonna 1980, mutta M1 seurasi miehen mukana.

Hän osti nimittäin itselleen harmaan M1:n, joka on yksi vain neljästä tällä värillä maalatusta autosta. Neerpaschin yksilö on kuitenkin ainoa, jossa on ruskea sisusta. Jocchen Neerpasch myi auton eteenpäin 1980-luvun puolessavälissä, jolloin hän siirtyi International Management Group -nimisen firman palvelukseen. Hän kuvaa M1:n myyntiä yhdeksi elämänsä virheistä, minkä ymmärtää hyvin kun katsoo autojen tämänhetkistä hintatasoa.

Suosittelemme

Neerpaschin entinen auto on nyt tarjolla RM Sotheby’sin huutokaupassa ilman pohjahintaa marraskuun 26. päivään asti. M1 olisi hyvin erityinen auto ilman sen entistä omistajaa ja erikoista väriyhdistelmääkin, koska siinä yhdistyy Giorgetto Giugiaron muotoilu Gian Paolo Dallaran suunnittelemaan alustaan. Istuinten takana majaileva 3,5-litrainen suora ruiskukuutonen tuottaa 277 hevosvoimaa ja 330 newtonmetriä, jotka välitetään takapyörille ZF:n viisipykäläisen manuaalin kautta.

Jochen Neerpaschin entisen auton hinta saattaa nousta jopa lähelle miljoonaa euroa, ja päälle tulee vielä 15 prosentin komissio. Rahalla saa kuitenkin todennäköisesti maailman ainoan M1:n, jonka entinen omistaja on Motorsport GmbH:n ylin pomo ajalta jolloin auto syntyi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat