Tämä AMG:n tuunaama 1988 Mercedes on huippuharvinainen peto autoksi

Jo kauan ennen nykyisiä AMG GT Black Series -versioita, kun AMG oli vielä itsenäinen virityspaja, ilmoille tärähti tähteä nokallaan kantanut tummanpuhuva petoeläin.

Ammoisen AMG:n ehkäpä eräs kohua herättäneimmistä viritetyistä Mercedeksistä kantoi nimeä 6.0 Hammer Coupe. Autoja valmistui vain noin kolmisenkymmentä, joista peräti 13 vietiin uutena Pohjois-Amerikkaan. Nyt yksi näistä autoista on menossa huutokaupattavaksi.

Jo vuonna 1967 alun perin perustettu AMG ei ollut mikä tahansa nykyajan kevyen liiton tuunauspaja, jossa autoon saatetaan vaihtaa muutama osa, ja sitten otetaan kaikki kunnia irti vaatimattomastakin lopputuloksesta. Hammer Coupen teko aloitettiin poistamalla autosta ensi töiksi alkuperäinen 3.0-litran moottori, ja uuden moottorin lähtökohdaksi tuli 5.5-litran V8. Muutostyöt eivät suinkaan jääneet vain pelkkään moottoriswappiin, sillä vaihtomoottorikaan ei ollut lopulta mitään hyllytavaraa.

Uusi moottori porattiin heti kättelyssä auton nimen mukaisesti 6.0-litraiseksi, ja useiden muiden työvaiheiden jälkeen siitä saatiin revittyä ajalleen kunnioitettavat 385 hevosvoimaa, ja rapsakat 564 Nm vääntöä. Juttumme yksilö on edelleen niin hienossa kunnossa, että moottoritilakin näyttää miltei uudenveroiselta. Myös auton sisällä kelpaa edelleen istuskella, sillä ajetut 31 248 kilometriä eivät siellä näy. Myyntitietojen mukaan auto ehti seisoa varastoituna 15 vuotta, ennen kuin se viime vuoden puolella elvytettiin nykyiseen loistoonsa.

Suosittelemme

AMG 6.0 Hammer Coupe on yksi aikakautensa harvinaisimmista, ja kiistatta myös mielenkiintoisimmista Mercedeksistä. Autoa kaupitteleva huutokauppatalo The MB Market väittää, että kyseessä olisi vieläpä ensimmäinen kerta, kun kyseisenlaista autoa huutokaupataan amerikkalaisten toimesta. Harvinaisuutensa ja haluttavuutensa johdosta tämä musta villipeto löytääkin varmasti rakastavan, ja ennen kaikkea taloudellisesti hyvintoimeentulevan uuden kodin.

LähdeCarscoops

Lue lisää