Tämä 1968 Corvette kätkettiin poliiseilta piiloon yli 40 vuoden ajaksi

Useimmiten autot jäävät latoon pölyttymään, kun ne ovat jo vanhoja ja vikaisia, mutta tämä Vette on piilotellut virkavaltaa suurimman osan elämästään.

Erikoinen tarina juontaa juurensa Yhdysvaltoihin Corvette-kuumeesta kärsineeseen lukioikäiseen Mike-nimiseen mieheen, joka osti itselleen auton vuonna 1974 käytettyjen autojen myyjältä. Auton konepellin alta löytyi vauhdinhurmaan 7.0-litran isolohko-V8, jonka seurauksesta miehen kukkaro keveni 2900 dollarin verran.

Koska kyseessä oli eräs aikansa halutuimmista urheiluautoista, vuosimallin 1968 Chevrolet Corvette, levisi pian tieto miehestä ja autosta Miken asuttamassa pienessä yhteisössä. Pian mies tunnettiinkin “Big Block Mike”-nimellä, ja kaverina, joka omisti paikkakuntansa viileimmän auton. Mike oli myös niitä miehiä, jotka tykkäsivät vinguttaa näyttävästi takarenkaitaan, joten uusia renkaita piti vaihtaa auton alle tuon tuostakin.

Eräs kuminpolttoreissu päättyi kuitenkin kolariin toisen auton kanssa, minkä johdosta Corvetten lokasuoja repeytyi. Syyksi Miken auton hallinnan menettämiseen paljastui löysällä ollut rengas, jonka mekaanikko oli kiristänyt paikoilleen huolimattomasti. Mike sai vaihdettua autoonsa mustasta vastaavasta Corvettesta uuden lokasuojan autoonsa, mutta vakuutusyhtiö kieltäytyi kustantamasta sen uudelleen maalausta Miken punaisen auton värisävyä vastaavaksi.

Kerran kaupungilla ajellessaan poliisit kiinnittivät huomionsa Miken punamustaan Corvetteen. Jostain syystä Mike sai päähänsä paeta poliiseja. Mike sai karistettua nopealla autollaan poliisit, mutta ymmärsi samalla autonsa olevan nyt lopullisesti merkitty. Hän maalasikin lokasuojan uudelleen muun auton väriseksi, mutta törmäsi pian pahaksi onnekseen jälleen toiseen autoon matkalla varaosaliikkeeseen.

Lopulta pelko poliiseista sai Miken hylkäämään tarpeeksi huomiota herättäneen autonsa. Corvette toimi pölypalleroiden laskeutumisalustana vanhassa navetassa yli 40 vuoden ajan, kunnes navettarakennus oli jo hajoamassa vuosikymmeniä kestäneen laiminlyönnin jälkeen. Nyt auto on vihdoin kaivettu jälleen päivänvaloon, ja todisteena tästä löytyy myös aiheesta tehty YouTube-video.

Lue lisää