Tämä 1960-luvun Dodge Charger on oikeasti uusi Challenger – erikoinen yhdistelmä huutokaupataan pian

Halutuimpiin muskeliautoihin kuuluva klassinen Dodge Charger oli aina kaksiovinen, kun taas Chargerin nykypainos on neliovinen sedan. Nykyinen Challenger on sen sijaan perinteiseen tyyliin kaksiovinen, joten sen pohjalta on helpompi tehdä klooni yli 50 vuoden takaisesta Chargerista.

Exomod Concepts -niminen paja seurasi ilmeisesti tällaista ajatuksenjuoksua kehittäessään C68 Carbon -nimisen luomuksen, jossa vuoden 1968 Chargeria muistuttavat koripaneelit on sovitettu uudesta Challengerista poistettujen ulkopeltien tilalle. Akselivälin osalta homma ainakin toimii, koska Challengerin 2946 millin mitta on lähes identtinen vanhan Chargerin kanssa. Klassikko on kuitenkin 102 milliä nykyistä Challengeria leveämpi, ja myös korinylitykset sekä tuulilasin kulma ovat täysin erilaiset, joten Exomodin luomus toimii paremmin tietyistä kulmista kuin toisista.

Auto saattaa kuitenkin hämätä aiheesta vähemmän perillä olevia luulemaan sitä restomod-tyylillä rakennetuksi alkuperäiseksi Chargeriksi. C68 Carbonista nimittäin löytyvät kaikki vuoden 1968 Chargerin muotoilukikat, kuten syvennyksessä oleva maski ja ”tunneliin” sijoitettu takalasi, maskin taakse piilotetut valot, oven etureunan tuplasyvennykset ja neljä pyöreää takavaloa.

Sisätilojen muodot on kuitenkin jätetty ennalleen, eli autossa on myös kaikki modernin Challengerin varusteet. Ainakaan suorituskyvyn osalta valituksia modernista tekniikasta tuskin kuullaan, koska yksikään vuoden 1968 Chargereista ei yllä kulussa samalle tasolle kuin auton lähtökohtana palveleva Challenger SRT Hellcat Redye. Mekaanisesti ahdettu veekasi luovuttaa huimat 818 hevosvoimaa, ja auto saattaa olla jopa nopeampi kuin tehtaan linjalta putkahtanut upouusi Challenger samalla tekniikalla. Hiilikuituiset koripaneelit tuovat nimittäin mukanaan 181 kilon painonsäästön.

Suosittelemme

Viime vuoden SEMA Show’ssa esillä ollut yksilö päätyy vasaran alle Mecumin tässä kuussa järjestämässä huutokaupassa. Hinta nousee todennäköisesti superautojen tasolle, koska Exomodin nettisivujen mukaan Scat Pack -Challengerin pohjalta tehdyn uuden C68:n hinnat alkavat 325 000 dollarista. Tämän jutun kaltaisen auton tekeminen Hellcat Redeyesta kustantaa puolestaan vähintään 395 000 taalaa. Samalla summalla saisi muuten Atlantin toisella puolella sekä uuden Challenger Hellcatin että alkuperäisen 1968 Chargerin, ja rahaa jäisi vielä reilusti ylikin.

Tällaisille rakennelmille on kuitenkin ostajansa, ja niinpä Exomod suunnittelee jo valikoimansa laajentamista vuoden 1969 Charger Daytonalla ja vuoden 1971 Dodge Demonilla, joiden lähtökohtana toimii tietysti uusi Challenger.

LähdeCarscoops

Lue lisää