Tältä näyttää suomalaisen miehen tulenpalava rakkauden kohde – 1965 Dodge Dart GT

Lahden 2023 Classic Motorshown yksi näyttelyosastoista oli jälleen Omistajien helmet, jonka yksi kymmenestä finalistista oli vuosimallin 1965 Dodge Dart GT.

Kuva: Turo Leppänen.

Keravalainen Thony Nyman kuvailee, auton vieressä olevassa näyttelyesitteessä, autoaan ”unelmien hottentotiksi”. Erikoisella nimityksellä viitataan tässä tapauksessa amerikkalaisen nuorisokulttuurin rantautumiseen Suomeen, johon kuului 70-luvulla alkunsa saanut jenkkiautojen rakenteluvillitys ”hottentottityyliin”. Tyylille ovat ominaista mm. kirkuvat maalipinnat, korotettu perä, sivuputket, etelävaltion liput, animaatiohahmot (kuten Viiksi-Vallu), isot roiskeläpät, näyttävät vanteet valkoisilla teksteillä renkaissa, konepellin läpi työntyvät moottorit, leopardikuviot, tuuhea karvoitus kabiineissa ja kaikki muu sen sellainen pikkutuhma tilpehööri.

Kuva: Turo Leppänen.
Kuva: Turo Leppänen.
Kuva: Turo Leppänen.

Nymanin Dartia voi kuvailla hyvinkin tyylipuhtaaksi lajityyppinsä edustajaksi. Mies kertoo intohimonsa amerikkalaisia autoja kohtaan syttyneen jo taaperoikäisenä. Nuoruusvuosiltaan hän muistaa, kuinka mökkireissuillakin auton takapenkiltä käsin piti kirjaa kaikista kohtaamistaan amerikanraudoista. Jo nuorella iällä koettua jenkkiautokuumetta ei lievittänyt yhtään kotikulmilla pörrännyt vuosimallin 1962 Dodge Dart, jonka omisti käyttöautonaan lähellä asunut kuorma-autoilija.

”Se oli kuin avaruusalus alle kymmenvuotiaan silmissä”, Nyman muistelee ikuisiksi ajoiksi verkkokalvoille palanutta näkyään, jota joku voisi kuvailla myös ensirakkauden kokemuksena. Miehen sanojen mukaan tämä toimi viimeisenä potkuna tielle, josta ei ollut enää paluuta. Isoveljen kavereiden hottentotti-tyyliin rakennetut jenkit jättivät nekin 80-luvulla eläneeseen nuoreen mieheen syvät ja kauaskantoiset muistijäljet. Sydämensä menettäneen miehen taudinkuvaan kuului myös markkinoille ilmestyneen V8 Magazinen ahkera tutkiminen, josta sai myös vertaistukea vastaavanlaisen tunteen myllertämiltä jenkkiauton omistajilta.

Kulminaatiopisteenä voidaan pitää loppukesää 2013, jolloin Nyman oli ihastelemassa Stadin cruisingissa jenkkiautoja, ja tapaamassa tuttujaan. Kotiin ajaessaan tapahtui päätös, että seuraavan kerran myös hänet nähtäisiin samaisessa tapahtumassa pyörittämässä oman amerikkalaisen auton rattia. Kymmenen vuotta sitten mies ryhtyi ajatuksistaan tekoihin, ja vielä saman vuonna pihaa koristi nyt jo omistajaa vaihtanut vuosimallin 1973 Plymouth Duster, joka oli tietenkin rakenneltu aitoon hottentotti-tyyliin.

Suosittelemme

 

Kuva: Turo Leppänen.

Amerikkalaisten kanssa harrastaminen ja eroaminen jatkui vuosien vieriessä, kunnes 2021 Nyman sai vinkin Haminassa myynnistä löytyvästä Dodge Dart GT:stä, josta mies innostuneena pyysikin lisää tietoja ja kuvia kuolattavaksi. Tämä kohtaaminen oli rakkautta ensisilmäyksellä. Nyman oli valmis myymään sielunsa kuvissa viekoittelevasti solakkaa kylkilinjaansa, ja uhkeata ylös nostettua peräänsä esitelleeseen hyvin säilyneeseen 56-vuotiaaseen. Oli selvää, että rahan ja auton oli vaihdettava omistajaa.

”Tämä Dodge Dart GT 1965 on kaikilta osilta unelmieni täyttymys, olin etsinyt tällaista jo vuosien ajan”, Nyman kertoo suuresta intohimon kohteestaan. Dartin hottentottityylin hän kuvailee ”iskeneen kuin ratakisko takaraivoon”. Pian auto noteerattiin myös jenkkiautopiireissä, jotka ovat tunnetusti vahvat ja hyvinvoivat kylmässä pohjolassamme. Jo heti ensimmäisenä kesänä autoa pyydettiin neljään eri näyttelyyn, ja myös V8-lehti teki kaunottaresta jutun, mikä varmasti tuntui imartelevalta, sillä olihan lehden sivuilta haaveiltu omasta jenkkirassista jo pikkupojasta lähtien.

Vaikka auto oli täysin valmis ja näyttelykuntoinen jo Nymanille tullessaan, halusi mies vielä tuunata silmäteräänsä pienillä yksityiskohdilla entistäkin mieluisammaksi, jotta ”hottentotti-look olisi täydellinen”. Mies kertoo ehtineensä omistaa ja myyneensä jo useamman jenkkiauton, mutta tätä Dartia hän kuvailee täysosumaksi ja helmeksi, jonka hän haluaa omistaa vielä pitkän aikaa. Ja niinhän se on, että kun suomalainen mies löytää todellisen rakkautensa, ei mikään muu enää koskaan voi tuntua yhtä hyvälle.

Kuva: Turo Leppänen.

Tämän jutun kirjoittaja on Tyyliniekan toimittaja, joka on aikanaan kohdannut samanlaisen Amorin nuolen suuren rapakon takaisiin perinnerautoihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat