Tältä näyttää kahden eri aikakauden Pontiac

Vuosina 2005-2009 tuotannossa ollut Pontiac Solstice on varsinkin kylmässä Pohjolassa erikoinen autoharvinaisuus. Vielä erikoisempi on autosta askarreltu retroversio.

Pontiac Solstice oli Pontiacin urheiluautomalli, jonka ulkomuoto perustui Solstice-nimiseen konseptiautoon vuodelta 2002. Pieni roadster oli ihan hauska takavetoinen auto, jonka tuotanto loppui vuonna 2010 Pontiac-merkin kadottua General Motorsin tuotepaletista. Pontiac GTO oli puolestaan autonvalmistajan legendaarinen muskelimalli 60-luvulta. Mitä siis saadaankaan, kun nämä kaksi autoa yhdistetään?


Lopputulosta on melko helppo arvioida, sillä sitä todennäköisesti joko rakastaa, tai sitten vihaa sydämensä pohjasta. Jutussa paistatteleva ”Solstice-GTO” on rakennettu käsin jo jonkin aikaa sitten Yhdysvalloissa jonkun innokkaan tuunaajan toimesta. Takaa auto näyttää siltä, miltä sen kuuluisikin näyttää. Etuosa on sen sijaan muokattu näyttämään GTO:lta, ja ainakin kuvissa työnlaatu näyttää yllättävän siistiltä.


Alkuperäisen auton hyönteismäinen ilme on muuttunut täysin toisenlaiseksi, kun tilalle ovat löytäneet GTO:n pinotut pyöreät ajovalot, ikoninen kaksiosainen maski ja kromipuskuria jäljittelevä uudelleen muotoiltu puskuriosa. Myös Solsticen voimakkaasti alaspäin laskeutuva keulanilme on korvattu paljon terävälinjaisemmilla muodoilla.

Tällaisissa retrohenkisissä projekteissa, missä uudempaa autoa modifioidaan näyttämään selvästi vanhemmalta, on omat haasteensa. Tälläkään kertaa ei ole vältytty siltä, että lopputuloksesta tulee hieman sillisalaattimainen olo, jossa auton tyylit ja aikakaudet riitelevät keskenään kuin eriväriset sukat jalassa. Mitä mieltä olet, onko maailmassa sijaa tällaisille uutta ja vanhaa yhdisteleville autoille?

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Lue lisää