Tällä valkoisella Countachilla on kuuluisa entinen omistaja – superauton osti uutena itse Ferruccio Lamborghini

Traktoritehtailija ja autofriikki Ferruccio Lamborghini pettyi karvaasti hankkimaansa Ferrariin, joten mies perusti 1960-luvun alussa omaa nimeään kantaneen superautomerkin. Lamborghinin vaiheet olivat kuitenkin monenkirjavia, ja merkki lipesi pois perustajan omistuksesta jo 1970-luvun puolessavälissä.

Traktoribisneksen kohtaamien ongelmien ja vuoden 1973 öljykriisin seurauksena Ferruccio joutui luovuttamaan superautomerkkinsä ulkopuolisten käsiin, mutta Lamborghini jatkoi muita liiketoimiaan ja ryhtyi myös Italian Umbriassa sijainneen viinitilan isännäksi. Ferruccio Lamborghinin vetäytyminen autobisneksestä saattoi olla oikea ratkaisu, koska merkki ui todella syvissä vesissä 1970-luvun mittaan, ja vuonna 1980 uhkana oli jo konkurssi.

Tuolloin Ferruccio sai puhelun entiseltä tehtaaltaan. Sieltä tiedusteltiin miehen halukkuutta ostaa uusi Countach, ja merkin perustaja päätti vastata tarjoukseen myöntävästi. Lamborghinin käsiin oli jäänyt Ferruccion roomalaisen ystävän tilaama punainen superauto, joka ei kuitenkaan käynyt Lambon vanhalle isännälle sellaisenaan. 1980-luvulle tultaessa trendikkäin väri oli valkoinen, joten Countach sai tehtaalla uuden maalipinnan ennen kuin se luovutettiin Ferrucciolle.

Iain Tyrrellin vetämän Classic Workshopin Youtube-kanavalla nyt esitelty auto edustaa Countachin LP 400 S II -mallisarjaa, jossa on isot lokasuojanlevitykset, ikoninen takasiipi ja tunnusomaisilla pyöreillä rei’illä varustetut vanteet. Kakkossarjan mallit ovat myös alkupään Countacheja käytännöllisempiä, koska niissä on 30 millillä korotettu katto. Tämä muutos jouduttiin tekemään, koska monet omistajat eivät yksinkertaisesti mahtuneet ensimmäisen lähdön Lamboihinsa.

Ferruccion entinen Countach vaihtoi äskettäin omistajaa. Iain Tyrrell ei paljasta myyntihintaa, mutta autosta maksettiin kuulemma enemmän kuin yhdestäkään käytetystä Countachista aiemmin. Summa oli Tyrrellin mukaan moninkertainen normaalitaksoihin verrattuna, joten Ferruccio Lamborghinin magia vaikuttaa superautossa edelleen.

LähdeCarscoops

Lue lisää