Taas uusi kuvavuoto – BMW 5-sarjan facelift näyttää tältä

BMW:n tulevan 2-sarjan coupén ensimmäiset kuvat vuosivat pari päivää sitten julkisuuteen, ja sama meno jatkuu Baijerin suunnalla. Nyt nettiin putkahti etuajassa 5-sarjan facelift.

G30-korikoodilla tunnettu nyky-Viitonen esiteltiin syksyllä 2016, joten kasvojenkohotus tulee automaailman tavallisen uudistumistahdin mukaisesti. Faceliftatusta 5-sarjasta on onnistuttu ottamaan jo lukuisia salavalokuvia vielä naamioteipin peittämänä, mutta nyt auto vuosi nettiin koko komeudessaan ilmeisesti BMW:n omasta konfiguraattorista.

Kuten nimikin kertoo, faceliftissä on keskitytty lähinnä baijerilaisen naamailmeeseen. Konepelti vaikuttaisi olevan ennallaan, mutta valoumpiot ovat muuttuneet aiempaa litteämmiksi. Lisäksi päiväajovalojen nauhat ovat samantyyppiset ”jääkiekkomailat” kuin nykyisessä 3-sarjassa. Munuaismaski vaikuttaa puolestaan entistä kolmiulotteisemmalta, mutta se ei ole onneksi kasvanut jättimäiseksi 7-sarjan tai X7:n tyyliin.

Kuvissa esiintyy M Sport -varusteinen auto, jonka etupuskurin ilmanottoaukot ovat entistä isommat. Lisäksi keskimmäisen aukon ulkoreunoista lähtee 3-sarjan malliin valoumpioihin asti ulottuva terävä taitos, ja ulommaisten ilmanottoaukkojen yläreunojen sumuvalot ovat historiaa. Kylkilinjasta eroa entiseen ei sen sijaan löydä hakemallakaan, mutta vanteet ovat sentään saaneet tuoretta designia.

Faceliftin erottaa takaapäinkin, mutta muutosten bongaaminen vaatii jo todellisen asiantuntijan tai vanhan mallin viereen. Takavalojen ilmettä on kevennetty uudella grafiikalla, jossa valonauha toistaa C-kirjaimen muotoa. Lisäksi puskuriin on tullut terävämpiä taitoksia, mutta M Sportin litteät pakoputkenpäät vaikuttaisivat olevan ennallaan.

Suosittelemme

Tekniikan osalta kasvojenkohotus ei tuo mukanaan mitään mullistavaa, koska 5-sarja on juuri saanut mallistoonsa tuoreita kevythybridejä. Neljällä turbolla ryyditetty M550d joutunee kuitenkin väistymään faceliftin yhteydessä, ja kuvissa esiintyvä 530e-pistokehybridi saattaa saada tehokkaamman isoveljen. Puhdikkaamman töpselihybridin nimeksi veikkaillaan 545e:tä, ja kolmilitraisen bensakuutosen sekä sähkömoottorin yhteisteho voisi olla 394 heppaa. Viitosen faceliftin virallista lanseerausta odotetaan vielä tulevaksi kesäksi.

LähdeAuto Bild

Lue lisää