Taas uusi katumaasturi – kertooko tämä konsepti uudesta VW Touaregista?

Kevään autonäyttelyjen sarja jatkuu, kun Pekingin autonäyttely avaa ovensa ensi viikolla. Volkswagen julkaisi jo nyt tiiserikuvia siellä esiteltävästä konseptimallistaan, joka näyttää olevan taas kerran SUV-luokan auto. Kyseessä näyttäisi olevan isomman luokan katumaasturi, joka saattaa enteillä seuraavaa Touaregia. Nykymalli on ollut markkinoilla jo kuutisen vuotta, joten seuraajaa on jo odoteltukin kovasti.

Tiiserikuvista käy jo ilmi, että auton takalokasuojan kohdalla kulkee varsin voimakas kylkipokkaus. Lokasuojanreunoissa on katumaasturityyliset muoviset tehosteet, ja etulokasuojista löytyy jonkinnäköiset kylkikidukset. Ne tuovat SUV:hen jopa hivenen urheilullista tyyliä, ja samaa voidaan sanoa tutkielman konepellin ilmanpoistoaukoista.

vw_2

Nokassa on käytetty Volkswagenin suosimia vaakasuoria linjoja, jotka tekevät autosta leveämmän näköisen. Päiväajovalot ovat samantyyliset kuin esimerkiksi nykyisessä Passatissa, mutta SUV-konseptissa on keksitty aivan uusi muotoilukikka niihin liittyen. Valonauhat jatkuvat nimittäin maskiin hieman samaan tyyliin kuin esimerkiksi Golf GTI:n punainen nokkaraita. Takavaloissakin on tuttua VW-tyyliä, mutta valojen tekniikka voi olla täysin ennennäkemätöntä Volkkarissa. Niissä saatetaan nimittäin käyttää tuoretta OLED-tekniikkaa mm. tulevan Audi TT RS:n tavoin.

vw_4

Etupuskurissa on lisäksi C:n muotoiset päiväajovalot, jollaisia Volkswagen on käyttänyt jo muutaman vuoden ajan sähkö- ja hybridimalleissaan. Tässä tapauksessa kyseessä on pistokehybridi, jonka kokonaistehoksi luvataan 381 heppaa ja väännöksi muhkeat 700 newtonia. Keskikulutukseksi kerrotaan komeista teholukemista huolimatta alle kolme litraa satasella, ja pelkällä sähköllä pitäisi päästä 50 kilometriä. Hybridimoodissa pinkaistaan parhaimmillaan tasan kuudessa sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeudeksi kerrotaan 224 km/h.

Suosittelemme

Sisustasta on puolestaan haluttu tehdä moderni lounge-henkinen tila, jossa on panostettu täysillä digitaalisuuteen. VW kertoo, että konseptin Active Info Display on sulautettu tietoviihdejärjestelmään, joten tekniikka kuulostaa ainakin hienolta. Sanahelinä tarkoittaa käytännössä samantyylistä virtuaalista mittaristoa kuin uusimmissa Audeissa, ja sama tekniikka on nyt leviämässä myös Volkkareihin. Konseptiauto paljastetaan ensi viikon alussa, joten silloin nähdään, onko se käytännössä uusi Touareg.

vw_3

Lue lisää