Täällä autoteollisuus testaa – kävimme bongaamassa naamioituja prototyyppejä Saksan Nürburgringillä

Saksan Eifel-vuoristossa kiemurteleva Nürburgringin Pohjoislenkki, eli Nordschleife on ehkäpä maailman legendaarisin kilparata. Se sai alkunsa jo vuonna 1927, ja yli 20 kilometriä pitkän radan profiili on pysynyt vuosikymmeniä ennallaan. Pieniä muutoksia on toki tehty, mutta kaiteet ovat edelleen lähellä baanaa ja modernit turva-alueet loistavat useimmissa kohdissa poissaolollaan. Lisäfiilistä tuovat myös melkoiset korkeuserot, jolloin kyyti on välillä kuin vuoristoradalla.

Nordschleife on monen autofriikin paratiisi, ja niinpä mekin kävimme ajamassa radalla omalla tuontiautolla viime torstai-iltana. 90-heppaisen roadsterin ratissa sai väistellä oikein urakalla takaa ohi syöksyviä, mutta hauskaa oli pienemmilläkin nopeuksilla. Illasta oli varattu pari tuntia kaikille avoimille Touristenfahrten-ajoille, mutta perjantaiaamuna rata oli jälleen suljettu yleisöltä.

Syynä oli se, että autoteollisuuden naamioidut testiprototyypit valloittivat jälleen Nordschleifen lukuisten muiden arkipäivien tavoin. Rata tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden mm. alustansäätöjen optimoimiseen, ja niinpä tehtaiden testikuskit päästelivät siellä melkoista haipakkaa.

Kameran linssille taltioitui mm. Hyundai i30:n tuleva N-sporttiversio vielä melko raskaasti naamioituna. Hyundai tuntui paukkuvan mukavasti vaihtokohdissa, ja nelosturbosta kantautui ihan mukava pörinä. BMW M4 CS, Mersun S-luokan facelift-malli ja Mercedes-AMG GLC 63 Coupé kiersivät vielä rataa naamioteipattuina, vaikka ne on jo julkistettu aivan viime viikkojen aikana.

Suosittelemme

Jenkkipuolta edustivat puolestaan Chevrolet Camaron ZL1 1LE -rataspesiaali ja etumoottoristen Corvettejen viimeiseksi huipentumaksi jäävä ZR1. Myöhemmin tämän vuoden aikana esiteltävä super-Corvette oli vielä kauttaaltaan psykedeelisen naamiointikuvion peitossa, ja veekasin jylinä kantautui kauas. Autossa on huhujen mukaan kompressoriahdettu 6,2-litrainen kasi, jonka teholukema alkaa jo seiskalla.

Parkissa testiautoista bongattiin mm. Mersun AMG GT R ja nykyisen Audi A7:n pohjalta tehty muuli, jonka kuorten alla oli ehkä jo seuraavan sukupolven tekniikkaa. Lisäksi liikenteessä vastaan ajoivat Mercedes-AMG:n E 63 -farkusta tehty maastohenkinen korotettu versio ja tuleva BMW M5. Seuraavan sukupolven G-Mersu bongattiin puolestaan Koblenzin kaupungissa liikennevaloissa, mutta puhelimen kaivamisessa taskusta kesti niin kauan, että proto ehti poistua jo paikalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat