Superautolegenda tekee paluun – uusi Lamborghini Countach esitellään pian

Marcello Gandinin muotoilema Lamborghini Countach syntyi vuonna 1971 futuristisena tutkielmana, joka pääsi tuotantoon muutamaa vuotta myöhemmin. 1980-luvun mittaan monenlaisia spoilereita saanut superautolegenda joutui seuraavan vuosikymmenen alussa pehmeälinjaisemman Diablon korvaamaksi, mutta nyt Countach tekee jälleen paluun.

Ajankohta ei ole sattumaa, koska alkuperäisen Countachin prototyypin esittelystä tuli tänä vuonna kuluneeksi tasan puoli vuosisataa. Lamborghini julkaisi nyt uudesta Countachista tiiserivideon, jossa keskitytään mallinimen kunnianarvoisaan historiaan ja annetaan myös pikaista esimakua tulevasta. Italialaiset paljastivat samalla myös tiiserikuvan, jossa uusi Countach komeilee vielä peiton alla.

Auton yksityiskohtia ei vielä erota, mutta perusmuoto on klassisen esikuvan tapaan voimakkaan kiilamainen. Uudessa tulkinnassa ei näytä myöskään olevan minkäänlaista kiinteätä takaspoileria, eli auto on hengeltään lähempänä alkupään Countacheja 1970-luvulta kuin seuraavan vuosikymmenen spoilerihirviöitä. Keulan ja katon etuosan muodot vaikuttavat kuitenkin paljon vanhaa Countachia pehmeälinjaisemmilta modernin aerodynamiikan sanelemina.

Kaikelle kansalle tarkoitettujen tiiserien lisäksi Lamborghini paljasti lisäkuvia vain pienelle piirille tarkoitetussa Unica-sovelluksessaan. Yhdestä kuvasta erottuvat klassisen Countachin kaltaiset ritilät takasivulasien paikalla, ja mallinimikin selviää näistä otoksista. Uutuus on ristitty Countach LPI 800-4:ksi, mikä kertoo Lambo-kielellä autossa olevan 800 hevosvoiman teho ja neliveto.

The Supercar Blog -nimisen julkaisun tietojen mukaan uusi Countach tehtäisiin pienenä eränä valmistetun Sian FKP 37:n pohjalta, joka puolestaan pohjautui Aventadoriin. Tämän perusteella uudestisyntyneen superautolegendan voimanlähteenä palvelisi mietoon hybridijärjestelmään yhdistetty 6,5-litrainen V12. Sianin huipputeho kirjataan 819 hevosvoiman lukemaan, eli Countachissa olisi periaatteessa identtisestä tekniikasta hieman vähemmän potkua.

Suosittelemme

Auton näkemistä ei tarvitse odotella enää kauan, koska se paljastetaan ilmeisesti jo tällä viikolla Kalifornian Montereyn Car Weekillä. Tuotantomäärä rajataan huhujen mukaan vain 112 yksilöön, ja verottomat hinnat voisivat olla 2,5-3 miljoonan euron luokkaa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat