Super-Tesla on pian täällä – nollasta sataan noin kahdessa sekunnissa yli 1100 hepan voimin

Tesla Model S on ehtinyt jo kunnioitettavaan kahdeksan vuoden ikään, mutta seuraajaa ei ole vieläkään näköpiirissä. Alkuvuosinaan Teslan sähkösedan sai nauttia olostaan ilman suoria kilpailijoita, mutta nyt Model S joutuu vastaamaan esimerkiksi Porsche Taycanin heittämään haasteeseen.

Niinpä kalifornialaislähtöinen sähköautopioneeri veti todellisen ässän hihastaan. Julkisuudessa on liikkunut jo pitkään tietoja Model S:n Plaid-superversiosta, ja nyt auton tekniset tiedot tuotiin julkisuuteen. Teslan tavoitteena on jättää Taycanin lisäksi esimerkiksi tuleva Lucid Air nielemään pölyä, ja Teslan nyt julkaisemat arvot kuulostavat enemmän kuin lupaavilta.

Model S:n lippulaivaversiota vauhdittaa nimittäin peräti kolme sähkömoottoria, joiden kokonaistehoksi kerrotaan yli 1100 hevosvoimaa. Suoritusarvotkin ovat yhtä vaikuttavaa tasoa. 60 mailin tuntinopeuden (96 km/h) kerrotaan olevan taulussa alle kahdessa sekunnissa, eli nollasta sataan -kiihtyvyys lienee kahden sekunnin luokkaa. Varttimaili sujuu puolestaan alle yhdeksässä sekunnissa, ja huippujakin riittää 320 km/h:n verran.

Jos Teslan ilmoittamat arvot pitävät kutinsa käytännössäkin, Model S Plaid saisi kunnian olla maailman nopeimmin kiihtyvä tuotantoauto ennen Teslan tulevan Roadsterin sekä Rimac C_Twon, Pininfarina Battistan ja Lotus Evijan kaltaisten täyssähköisten hyperautojen markkinoille tuloa. Alle yhdeksän sekunnin aika 400 metrin kiihdytyssuoralla olisi myös parempi suoritus kuin Lucid Airin kolmimoottorisella prototyypillä kellotettu 9,3 sekuntia.

Elon Musk kertoi lisäksi, että Model S Plaid ylsi Laguna Secan radalla 1:30.3:n kierrosaikaan, mikä olisi noin kolme sekuntia Lucid Airia nopeammin. Viime syyskuussa Model S Plaidin prototyypillä päästiin Laguna Secassa parhaimmillaan 1:36.55:n aikaan, joten kehitystä on tapahtunut reilusti vuoden aikana. Huiman suorituskyvyn lisäksi Model S Plaidin luvataan tarjoavan noin 836 kilometrin toimintasäde yhdellä latauksella, joten rangea koskevat valitukset alkavat olla menneen talveen lumia.

Suosittelemme

USA:ssa Model S Plaidista pitää pulittaa vähintään 139 990 dollaria, mutta ensimmäisiä autoja joudutaan odottelemaan vuoden 2021 loppupuolelle saakka. Jäämme odottelemaan sähkötykin Euroopan hintoja ja virallisia kuvia teknisten tietojen höysteeksi.

LähdeCarscoops

Lue lisää