Super-Corollan uusin tiiseri päästettiin julkisuuteen – auto saa GR Yariksesta tutun nelivedon ja kolmisylinterisen turbokoneen

Toyota GR Yaris on kerännyt vähintään riittävästi ylisanoja niin entusiasteilta kuin autotoimittajiltakin. Atlantin toisella puolella rallihenkistä Yarista ei nähdä, mutta siellä tähän markkinarakoon isketään samaa tekniikkaa hyödyntävällä Corollalla.

USA:n markkinoiden GR Corollasta on julkaistu jo muutamia tiisereitä, jotka ovat kuitenkin jättäneet hot hatchin tarkemmat muodot vielä hämärän peittoon. Nyt auto vilahti lyhyesti GR 86 -sportticoupésta tehdyllä mainosvideolla, ja tällä kertaa Corollastakin selvisi hieman enemmän. GR Corollan kuva vilahtaa videolla lyhyesti punaisen ja valkoisen GR 86:n jälkeen, ja samalla näytetään vaihdekeppiä hämmentävää kuskia.

Tämän perusteella myös GR Corolla saa Yariksesta tutun kuusipykäläisen manuaalin, ja voimanlähdekin on kaiken todennäköisyyden perusteella sama 1,6-litrainen kolmipyttyinen bensaturbo. Joulukuun alussa julkaistussa tiiserissä GR Corollan mittaristossa näkyi nimittäin G:16-teksti, joka viittaa todennäköisesti Yariksen G16E-GTS-koodilla tunnettuun moottoriin.

Samaisessa tiiserissä ilmastoinnin näytöltä erottuivat puolestaan 2- ja 68-luvut, mikä sopii hyvin yhteen GR Yariksen 268 hevosvoiman huipputehon kanssa. Viimeisimmässä tiiserissä vilahtaneen Corollan kyljessä lukee puolestaan isoilla kirjaimilla GR-Four, eli myös Corollasta tulee Yariksen tavoin nelivetoinen.

Vaikka videolta napattu kuva on varsin suttuinen, se antaa esimakua GR Corollan ulkonäöstä. Etupuskurissa näyttäisi olevan iso ilmanottoaukko Yariksen malliin, ja lokasuojatkin ovat vakio-Corollaa pulleammat. Auton alla pyörivät 18-tuumaiset sporttivanteet. mutta mitään kovin isoa kattospoileria etuviistosta napatusta kuvasta ei erotu. GR Corolla jää todennäköisesti vain USA:n markkinoiden erikoisherkuksi, mutta toisaalta sillä olisi melkoinen potentiaali tuulettaa Corollan pappaimagoa muuallakin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat