Super-Corollan uusin tiiseri päästettiin julkisuuteen – auto saa GR Yariksesta tutun nelivedon ja kolmisylinterisen turbokoneen

Toyota GR Yaris on kerännyt vähintään riittävästi ylisanoja niin entusiasteilta kuin autotoimittajiltakin. Atlantin toisella puolella rallihenkistä Yarista ei nähdä, mutta siellä tähän markkinarakoon isketään samaa tekniikkaa hyödyntävällä Corollalla.

USA:n markkinoiden GR Corollasta on julkaistu jo muutamia tiisereitä, jotka ovat kuitenkin jättäneet hot hatchin tarkemmat muodot vielä hämärän peittoon. Nyt auto vilahti lyhyesti GR 86 -sportticoupésta tehdyllä mainosvideolla, ja tällä kertaa Corollastakin selvisi hieman enemmän. GR Corollan kuva vilahtaa videolla lyhyesti punaisen ja valkoisen GR 86:n jälkeen, ja samalla näytetään vaihdekeppiä hämmentävää kuskia.

Tämän perusteella myös GR Corolla saa Yariksesta tutun kuusipykäläisen manuaalin, ja voimanlähdekin on kaiken todennäköisyyden perusteella sama 1,6-litrainen kolmipyttyinen bensaturbo. Joulukuun alussa julkaistussa tiiserissä GR Corollan mittaristossa näkyi nimittäin G:16-teksti, joka viittaa todennäköisesti Yariksen G16E-GTS-koodilla tunnettuun moottoriin.

Samaisessa tiiserissä ilmastoinnin näytöltä erottuivat puolestaan 2- ja 68-luvut, mikä sopii hyvin yhteen GR Yariksen 268 hevosvoiman huipputehon kanssa. Viimeisimmässä tiiserissä vilahtaneen Corollan kyljessä lukee puolestaan isoilla kirjaimilla GR-Four, eli myös Corollasta tulee Yariksen tavoin nelivetoinen.

Vaikka videolta napattu kuva on varsin suttuinen, se antaa esimakua GR Corollan ulkonäöstä. Etupuskurissa näyttäisi olevan iso ilmanottoaukko Yariksen malliin, ja lokasuojatkin ovat vakio-Corollaa pulleammat. Auton alla pyörivät 18-tuumaiset sporttivanteet. mutta mitään kovin isoa kattospoileria etuviistosta napatusta kuvasta ei erotu. GR Corolla jää todennäköisesti vain USA:n markkinoiden erikoisherkuksi, mutta toisaalta sillä olisi melkoinen potentiaali tuulettaa Corollan pappaimagoa muuallakin.

LähdeCarscoops

Lue lisää