Subaru esitteli hieman erikoisemmin nimetyn auton – Singaporen autonäyttelyssä komeilee Foresterin pohjalta tehty FUCKS Edition

Subarun sporttimallit nauttivat kulttimainetta, mutta tämä koskee lähinnä Imprezan pohjalta tehtyjä WRX- ja STi-versioita. Forester-maastofarmaristakin on takavuosina tehty tulinen STi, mutta nykyään auton moottorivalikoima on kaikkea muuta kuin urheilullinen. Nyky-Foresterista on kyllä nähty Japanin kotimarkkinoilla STi-brändätty versio, mutta siinä on vain sporttihenkinen korisarja ilman pellin alla tehtyjä muutoksia.

Nyt Foresterin erikoismallien sarja täydentyi, kun Subaru esitteli varsin persoonallisesti nimetyn uutuuden parhaillaan käynnissä olevassa Singaporen autonäyttelyssä. Japsimerkin ständillä komeilee Subarun tyypillisellä sinisellä maalattu spesiaali-Forester, jonka nimi on lyhyesti ja ytimekkäästi Forester Ultimate Customized Kit Special edition, eli FUCKS edition. Subaru halusi ilmeisesti itsekin korostaa viiden ensimmäisen sanan alkukirjaimista muodostuvaa tuhmaa termiä, koska edition oli tarkoituksella kirjoitettu pienellä e:llä.

FUCKS:issa on monia korinväriseksi maalattuja osia, jotka ovat perus-Forestereissa mustaa muovia. Lisäksi autoa koristavat mm. punaiset raidat, helmojen lisäpalikat, tummennetut lasit ja valot, takaluukun yläreunan päälle lätkäisty spoileri sekä 20-tuumaiset pyörät, joiden sisältä erottuvat keltaiset jarrusatulat. Äänentoistoa parantavat puolestaan subbari ja Focalin vahvistimet, jotka on sijoitettu takakontin puolelle. Lisäksi sisustassa on kuulemma mokkanahalla ja perinteisellä nahalla verhoillut istuimet, STi-logolla höystetty vaihdekepinnuppi ja punaisia kontrastiompeleita.

Varustelu täydennetään takapenkin viihdejärjestelmällä ja etujalkatilojen sinisellä valaistuksella. Tekniikasta ei ole mitään tietoa, mutta FUCKS ei ole välttämättä mikään raketti sporttihenkisestä ulkokuoresta huolimatta. Singaporen markkinoiden Foresteria vauhdittaa nimittäin kaksilitrainen vaparibokseri, joka tuottaa 156 hepan huipputehon ja 196 newtonin maksimiväännön. Ne välitetään portaattoman Lineartronic-automaatin kautta Subarun tavaramerkkinä toimivalle symmetriselle nelivedolle.

FUCKS edition saattaa jäädä vain Singaporen autonäyttelyä varten tehdyksi yksittäiskappaleeksi, joka on todennäköisesti nimetty pilke silmäkulmassa. Mahdollinen tuotantoversio tällä nimellä olisi ainakin todella rohkea veto japsimerkiltä, mutta sellaista tuskin nähdään.

LähdeCarscoops

Lue lisää