Softabugit piinaavat VW-konsernia – uuden VW Golfin ja Skoda Octavian luovutukset keskeytetään

Kahdeksannen sukupolven VW Golfin markkinoille tulo viivästyi softaongelmien vuoksi, ja ne vaivaavat autoa vieläkin. Nyt Golfin ja sisarmalli Skoda Octavian luovutukset asiakkaille joudutaan keskeyttämään.

Uuden Golfin tuotekehitysvaiheessa tuli esiin mm. auton etäpäivitysmahdollisuuteen liittyviä softabugeja, jotka viivästyttivät VW:n lanseerausta monella kuukaudella. Golf saatiin lopulta markkinoille aivan viime vuoden lopulla, ja samaan perustekniikkaan pohjautuva Skoda Octaviakin on jo tuotu myyntiin. Myös sporttisemmat sisarmallit, eli Audi A3 ja Seat Leon ovat aivan lähtökuopissa myynnin aloittamisen suhteen.

Softaongelmat eivät ole kuitenkaan vieläkään jättäneet rauhaan VW-konsernin uusimpia kompaktiautoja. Saksalainen Automobilwoche tietää nyt kertoa, että Volkswagen on joutunut keskeyttämään Golfin luovutukset laadunvalvontatarkastuksessa havaitun bugin vuoksi, joka koskee auton hätäpuhelutoimintoa.

Siitä ei ole vielä varmuutta, kuinka montaa jo valmistettua autoa ongelma koskee. Softan korjaus on kuulemma jo työn alla, ja päivitystä odotellaan kesäkuun puolenvälin tienoilla. Golfin valmistusta ei keskeytetä bugin vuoksi, vaan jo tehdyt autot saavat myöhemmin päivitetyn softan ennen kuin ne toimitetaan asiakkaille. Vähemmän yllättävästi sama ongelma havaittiin myös Skoda Octaviassa, ja senkin luovutukset on jouduttu keskeyttämään Golfin tavoin.

Suosittelemme

Nyt VW-konserni tutkii, vaivaako hätäpuheluihin liittyvä softabugi myös samalle MQB Evo -perusrakenteelle tehtyjä Audi A3:a ja Seat Leonia. Näitä autoja ei ole vielä ehditty luovuttaa asiakkaille, joten mahdolliset päivitykset pystytään vielä tekemään ennen sitä.

Jälleen uudet softaongelmat tulevat Volkswagenille todella huonoon saumaan, koska uuden ID.3-sähköautonkin myynnin aloitus on viivästynyt juuri softabugien vuoksi. Lisäksi koronakriisi on vaikeuttanut pahasti konsernin toimintoja juuri kun se tuntui päässeen irti jo kohta viiden vuoden takaisen päästöskandaalin seurauksista.

Lue lisää