Skodan sähköautotuotanto starttaa kolmen vuoden päästä – tulossa on jopa sähköinen urheiluauto

Skoda on tunnettu käytännönläheisistä autoistaan, jotka ovat tarjonneet emomerkki Volkswagenia paremman hinta-laatusuhteen. Tšekkimerkin tekniikkakin on ollut mukavan modernilla tasolla VW-konsernin yhteisten osien ansiosta, mutta Skodalle ei ole tarjottu pääsyä aivan uusimpaan teknologiaan ensimmäisten joukossa. Niinpä tšekeiltä ei löydy vieläkään esimerkiksi minkäänlaista pistokehybridiä, kun taas Volkkari on tarjonnut omia hybridejään jo monen vuoden ajan.

Ajat ovat kuitenkin muuttumassa, ja Skodan ensimmäinen lataushybridi on tulossa melko pian. Se tehdään henkilöautomalliston lippulaivana toimivan Superbin pohjalta. Pistokehybridi-Superb saadaan myyntiin vuonna 2019, jolloin koko Superb-mallisto saa todennäköisesti myös kasvojenkohotuksen. Seuraavana tarjolle tulee ison Kodiaq-katumaasturin lataushybridimalli, jossa hyödynnetään samaa tekniikkaa. Näiden autojen kulusta vastaa 1,4-litraisen bensaturbon ja sähkömoottorin yhdistelmä, joka luovuttaa vajaan 220 hevosvoiman kokonaistehon.

Tekniikkapaketti on käytännössä identtinen VW Passat GTE:n kanssa, joten kyseessä on suuri uudistus vain Skodalle. Tšekkimerkin sähkövyörytys saa kuitenkin pian jatkoa, ja jo vuonna 2020 vuorossa on Skodan ensimmäinen täyssähköauto. Se on alkuvuodesta esitellyn Vision E -konseptin tuotantoversio, joka saa kunnian olla VW-konsernin kolmas täyssähköauto upouuden MEB-perusrakenteen pohjalta. Audi ja Volkswagen saavat tälläkin kertaa pienen etumatkan, mutta Skoda seuraa sentään hyvin pian perässä.

Tšekkien sähköautotkin valmistetaan Mlada Boleslavin perinteisellä tehtaalla, jossa päästään sähkön makuun jo vuonna 2019. Tuolloin siellä aloitetaan nimittäin sähkökomponenttien tuotanto VW-konsernin moniin pistokehybridimalleihin. Vision E:n tuotantoversion jälkeen Skoda aikoo esitellä historiansa kalleimman auton, joka on täyssähköinen coupé-kattoinen SUV. Se asettuu kooltaan Karoqin sekä Kodiaqin väliin, ja teholukeman pitäisi kohota lähelle 300 hevosvoimaa. Sähköinen katumaasturi kuuluu siis myös tšekkien tehokkaimpiin autoihin kautta aikojen.

Skoda ei kuitenkaan unohda juuriaan lompakkoystävällisten kulkupelien valmistajana sähköautopuolellakaan. Hinnat alkaen -tasolle ollaan nimittäin esittelemässä edullinen sähköinen hatchback, joka on tšekkimerkin oma versio Volkkarin tulevasta I.D.-sähköautosta. Täyssähköinen luukkuperä saatetaan nimetä Feliciaksi vanhojen hyvien aikojen muistoksi, ja auto on hyvin todennäköisesti takamoottorinen ja -vetoinen muiden MEB-perusmallien tavoin. Vuoteen 2025 mennessä Skoda aikoo esitellä vielä kaksi uutta sähköautoa, joista toinen on trendikäs crossover ja toinen varsinainen yllätys. Se on nimittäin takatuupparisportti, joka voisi toimia ”idän Porschen”, eli takavuosien 110R:n henkisenä seuraajana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat