Skodan sähkö-crossoverin viistoperämalli esiteltiin – Enyaq iV Coupesta tulee tarjolle myös nelivetoinen RS

Skoda Enyaq iV on ehtinyt nousta lyhyessä ajassa Suomen suosituimpien sähköautojen joukkoon. Nyt VW ID.4:n sisarmallista esiteltiin coupé-versio emomerkin ID.5:n tyyliin.

Todellisuudessa kyse on ennemminkin viisiovisesta luiskaperästä, mutta nykymaailmassa tällaista autoa voidaan myydä myös coupéna korimallin alkuperäisestä merkityksestä välittämättä. Kolmena eri versiona tarjottava Enyaq Coupe iV on loivemman kattolinjansa ansiosta aerodynaamisesti perusmallia etevämpi. Ilmanvastuskerroin on vain 0.234, mikä mahdollistaa yhdessä hitusen laskeneen painon kanssa jonkin verran pidemmän toimintamatkan.

Aloitusmallina palvelevan takavetoisen Enyaq Coupe iV 80:n 82 kWh:n akkupaketti tuo mukanaan parhaimmillaan 545 kilometrin toimintasäteen WLTP-normin mukaan mitattuna, kun taas tavallisen Enyaq iV 80:n vastaava lukema on 531 kilometriä. Aloitustasolla täytyy tyytyä pelkän takavedon lisäksi 150 kilowatin, eli 204 hevosvoiman huipputehoon.

Enyaq Coupe iV 80x:ssä reseptiin lisätään sähkömoottori etuakselille, jolloin sähkö-Skodasta tulee nelivetoinen. Tässä mallissa potkua riittää parhaimmillaan 195 kilowatin, eli 265 hepan verran. Jos tämä ei riitä, coupé-Enyaqista tarjotaan myös RS-versiota ensimmäistä kertaa tšekkimerkin sähköautojen historiassa. Enyaq Coupe iV RS tarjoaa 220 kilowatin tai 299 hevosvoiman huipputehon ja 460 newtonmetrin maksimiväännön, joiden myötä nollasta sataan pyrähdetään parhaimmillaan 6,5 sekunnissa. Huippunopeus on tässäkin tapauksessa rajoitettu vain 179 km/h:n lukemaan.

Suosittelemme

Sekä RS:ssä että coupé-Enyaqin SportLine-varustetasossa on edessä 15 millillä ja takana 10 millin verran madallettu urheilualusta. Molemmissa on vakiona 20-tuumaiset pyörät, mutta tuumaa isommatkin vanteet ovat saatavilla. Lisäksi sporttisten versioiden koria on höystetty aerodynaamisilla lisäpalikoilla sekä kiiltävän mustalla tehostevärillä maskissa, sivuikkunalistoissa ja takadiffuusorissa. Lisäksi Enyaq Coupe iV RS:n takapuskurissa on täysleveä heijastinnauha muiden RS-Skodien malliin.

Kaikissa versioissa on iso lasinen panoraamakatto, joka tarjoaa ohuen rakenteensa myötä myös enemmän pääntilaa takapenkkiläisille. Perusmallin sisustassa on hyödynnetty reilusti kierrätysmateriaaleja, kun taas SportLinen sisätiloja dominoi urheilullisen musta värimaailma. RS:ssä on puolestaan rei’itetyllä nahalla ja kontrastinauhoilla höystetyt sporttipenkit, ja kojelaudastakin löytyy alcantaran kaltaista pintaa hiilikuitukoristeiden kaverina.

Kaikkien mallien mittaristonäyttö on 5,3-tuumainen, kun taas keskiruutuna toimivalla kosketusnäytöllä on kokoa 13 tuuman verran. Vaikka kattolinja on paljon perus-Enyaqia loivempi, tavaratilan maksimivetoisuus on vain 15 litraa pienempi 570 litran lukeman myötä. Tilauskirjat avataan jo alkavan kevään aikana, mutta hintoja ei ole vielä julkaistu.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat