Skodan 1950-luvun kisacoupé syntyi uudelleen – alkuperäinen tuhoutui jo aikoja sitten

Kerroimme pari vuotta sitten kilpurista, jolla Skoda osallistui Le Mansin 24 tunnin kisaan vuonna 1950. Vuosikymmenen loppupuolella tarkoituksena oli lähteä Sarthen radalle modernimmalla 1100 OHC:llä, mutta kylmä sota vesitti suunnitelmat.

Vaiva ei mennyt kuitenkaan täysin hukkaan, koska avomallisen auton pohjalta saatiin kehitettyä umpikattoinen 1100 OHC coupé muita kilpailuja varten. Työt kisacoupén parissa aloitettiin vuonna 1959, ja auto edusti aikansa huipputekniikkaa rautaesiripun takaisesta alkuperästä huolimatta. Kantavana rakenteena toimi ohuista putkista hitsattu ristikkorunko. Etupyörien tuennassa luotettiin päällekkäisiin kolmiotukivarsiin, kun taas takana hyödynnettiin pitkittäistukivarsiin pohjautuvaa ratkaisua. Lisäksi taka-akselin rumpujarrut sijoitettiin tasauspyörästön yhteyteen jousittamattoman massan pienentämiseksi.

1,1-litrainen neloskone napattiin Skoda 440 Spartakista, mutta virityksen ansiosta sen tehot enemmän kuin tuplaantuivat 92 hepan lukemaan alkuperäisestä 40 hevosvoimasta. Näillä voimavaroilla ainoastaan 555 kilon painoinen auto saatiin rikkomaan maaginen 200 km/h:n rajapyykki. Tehtaan kilpailutoiminta tällä mallilla tyssäsi kuitenkin jo kaksi vuotta auton valmistumisen jälkeen, kun 1100-kuutioisten luokan säännöt muuttuivat.

Tämän myötä Skoda myi molemmat valmistuneet autot yksityisostajille, ja kumpikin yksilö tuhoutui kolarissa. Suurin osa autojen komponenteista palautui kuitenkin vuosien saatossa Skodalle, ja seitsemän vuotta sitten tšekkimerkki toi museoonsa näytille 1100 OHC:n uudelleensyntyneen alustan. Enää ei puuttunut kuin kori, joka päätettiin tehdä käytännössä tyhjästä Skoda Motorsportin tälle vuodelle osuvan 120-vuotisen merkkipaalun kunniaksi.

Suosittelemme

Skodan prototyyppitiimi laati 2D-piirrosten pohjalta 1:1-kokoisen 3D-mallin auton korista ja sen digitaalisen kopion. Muotoja sekä yksityiskohtia tutkittiin pitkään ja hartaasti, jotta jäljennöksestä saatiin tehtyä mahdollisimman pitkälle alkuperäisen kaltainen. Kori naputeltiin käsin muotoonsa 0,8:n ja yhden millin paksuisista alumiinilevyistä, jotka hitsattiin yhteen. Aivan kaikkea ei tarvinnut kuitenkaan tehdä tyhjästä. Esimerkiksi ovenkahvat oli aikanaan lainattu Skodan tavallisista tuotantomalleista. joten niiden kanssa säästyi nytkin aikaa. Jatkossa uudelleensyntynyttä coupéa pääsee ihailemaan katottoman version rinnalla Skodan omassa museossa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat