Skodakin sähköistyy – suunnitteilla on nollapäästöinen hatchback, coupé-SUV ja urheiluauto

Skoda on tällä hetkellä pahasti jälkijunassa sähköautojen ja hybridien osalta. Tšekkimerkin ensimmäinen pistokehybridi tehdään nykyisen Superbin pohjalta, ja se on tulossa markkinoille vasta parin vuoden päästä. Lisäksi samoihin aikoihin lanseerataan Citigo-pikkuauton täyssähköversio, mutta tämän jälkeen alkaa tapahtua kunnolla.

Skoda lanseeraa nimittäin vuoden 2020 tienoilla tämänvuotisessa Shanghain autonäyttelyssä nähdyn Vision E -konseptin tuotantoversion. Se on Volkswagen I.D:n ja Audin vastaavan mallin lisäksi VW-konsernin ensimmäisiä autoja, jotka tehdään sähköautoja varten kehitetylle MEB-perusrakenteelle. Skodan sähköauto kuuluu prioriteettilistan kärkeen, koska sillä on tärkeä tehtävä kasvattaa merkin myyntiä Kiinassa.

Vision E:n tuotantomalli on konseptin tapaan coupé-kattoinen SUV, joka sijoittuu kooltaan Karoqin ja Kodiaqin väliin. Sähköauton tilankäyttö on sen verran tehokasta, että uutuuden pitäisi tarjota vähintään yhtä väljät tilat kuin Kodiaq. Autoon kaavaillaan yli 300 hevosvoiman kokonaistehon tarjoavia sähkömoottoreita ja jopa 500 kilometrin toimintamatkaa, joten sähköuutuudesta tulee myös kallein Skoda. Sen hinta jää kuitenkin noin puoleen Tesla Model X:n vastaavasta.

Slovakian Bratislavassa muiden MEB-pohjaisten autojen tapaan valmistettava Coupé-SUV saa Karoqin ja Kodiaqin malliin q-kirjaimeen päättyvän nimen, ja ehdokkaina on mainittu mm. Amiq, Eliaq ja Anuq. Jos budjetti ei veny tähän autoon, Skodalla on tarjolla myös edullisempi täyssähkövaihtoehto noin vuotta myöhemmin. Se on VW I.D:n sisarmalli, joka saattaa saada merkin historiasta kaivetun Felicia E -nimen. Tšekkien sähkökompakti on Volkkarin tyyliin takamoottorinen ja -vetoinen, ja siihen saa eri akkukapasiteetteja ostajan budjetin mukaan.

Felicia E:stä tulee suunnilleen Rapid Spacebackin kokoinen, mutta sähköautorakenne mahdollistaa lähes Superbin kaltaiset tilat. Skodan sähköautomalliston kruunuksi esitellään vielä kaksi- tai neliovisen coupé-korin saava sportti, joka on tavallaan 1970-luvun 110R:n uudelleensyntymä. Yli 300-heppainen sähkö-coupé tuodaan markkinoille vuoteen 2025 mennessä, mutta se saadaan aluksi myyntiin vain Kiinassa. Euroopassa Skoda on tunnettu käytännöllisistä järkiautoistaan, joten tunnepitoista sporttia on helpompi tarjota kiinalaisille ainakin alkuvaiheessa. Tšekkimerkin imago on kuitenkin muuttumassa kovaa vauhtia, joten coupé saatetaan nähdä myöhemmin myös vanhalla mantereella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat