Skoda suunnittelee jo toista kuumaa katumaasturia – Karoq RS saattaa saada jopa 300 heppaa

Juuri alkaneesta vuodesta on tulossa varsin kiireinen Skodalle. Merkin lippulaivana toimiva Superb saa ensinnäkin automallin elinkaaren puolivälille tyypillisen faceliftin, joka menee pintaa syvemmälle. Superbista tulee nimittäin vihdoinkin tarjolle myös pistokehybridiversio, joka perustuu VW Passat GTE:n tekniikkaan. Lisäksi tšekkimerkki lanseeraa markkinoille upouuden Scala-hatchbackin, joka korvaa Rapidin ja haastaa entistä tiukemmin mm. konsernisisar Volkswagen Golfin.

Tässä ei ollut vielä kaikki, koska Skodalta on tulossa myös kompakti crossover, josta on annettu jo esimakua Vision X -konseptin avulla. Tuotantoversio saa ensi-iltansa todennäköisesti jo maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä, jossa saatetaan nähdä myös Superbin facelift. Tämän vuoden aikana lanseerausvuorossa on vielä tšekkien ensimmäinen täyssähköinen menopeli, joka tehdään Citigo-miniauton pohjalta.

Sporttipuoltakaan ei unohdeta. Skoda esitteli äskettäin todella suositun Octavia RS:n seuraksi vastaavalla reseptillä tehdyn urheilumallin isosta Kodiaq-katumaasturistaan. Jopa seitsemänpaikkaista SUV:ta vauhdittaa tuplaturbotettu kaksilitrainen diesel, joka tuottaa 240 heppaa. Kodiaq RS on saanut sen verran positiivisen vastaanoton, että nyt tšekit harkitsevat kuulemma RS-versiota myös pykälää pienemmästä katumaasturistaan, joka tottelee Karoq-nimeä.

Myös Karoq RS olisi nelivetoinen, mutta pellin alle tulisi vielä rutkasti enemmän potkua kuin isoveljessä. Saksalaisen Auto Bildin tietojen mukaan Karoqin sporttimallia vauhdittaisi nimittäin kaksilitrainen bensaturbo, josta irtoaa noin 300 hevosvoimaa. Maksimivääntö jäisi kuitenkin ”vain” 380 newtonmetriin, kun taas Kodiaq RS:n vastaava lukema on tasan 500 newtonia. Karoq RS olisi teknisesti helppo toteuttaa, koska samaa perusrakennetta hyödyntävästä Seat Atecasta on jo olemassa vastaavalla tekniikalla varustettu Cupra-versio.

Suosittelemme

Myös Karoq RS saatetaan lanseerata vielä tämän vuoden puolella, ja vahva vaihtoehto esittelypaikaksi voisi olla syyskuussa ovensa avaava Frankfurtin autonäyttely. Myöhemmin Skodan RS-valikoima on kasvamassa vielä laajemmaksi. Fabia RS saattaa nimittäin tehdä paluun pikkuauton seuraavan sukupolven myötä, ja lisäksi tšekkimerkki on jo vahvistanut tuovansa myyntiin täyssähköisen RS-mallin. Myös kompaktiluokan upouudesta Scalasta voidaan nähdä RS-versio, josta tarjoiltiin jo maistiaisia Pariisin autonäyttelyssä esitellyn Vision RS -tutkielman myötä.

LähdeAuto Bild

Lue lisää