Skoda julkaisi luonnoskuvia Karoqin faceliftistä – kompakti SUV saa entistä terävämpiä linjoja

Skoda ilmoitti viime viikolla, että kompaktien SUV:n joukkoon kuuluvan Karoqin facelift esitellään marraskuun viimeisenä päivänä. Nyt tšekkimerkki julkaisi luonnoskuvia siitä, mitä tuleman pitää.

Skodan mallistossa pienemmän Kamiqin ja kookkaamman Kodiaqin väliin sijoittuva Karoq lanseerattiin nelisen vuotta sitten, eli kasvojenkohotus tulee automaailman normaalin uudistumistahdin mukaisesti. Käytännönläheisesti muotoillun katumaasturin ikä on alkanut viime aikoina jo hieman näkyä tuoreempien kilpailijoiden puristuksessa, joten facelift saapuu juuri sopivaan aikaan.

Karoqista on haluttu tehdä entistä paremmin massasta erottuva lähinnä etu- ja takapään muutoksilla. Nyt julkaistujen luonnoskuvien perusteella keulan päällekkäiset ledivalot muuttuvat hieman aiempaa kulmikkaammiksi, kun taas maskista tulee Skodan nykytyylin mukaisesti kuusikulmainen. Luonnollisesti myös valojen grafiikat menevät uusiksi, ja etupuskurin ilmanottoaukotkin saavat terävämpiä muotoja.

Sivuprofiili säilyy ennallaan, mutta ainakin luonnoskuvien auton lokasuojanreunoissa näkyvät uusina lisäyksinä mustat muovilevikkeet. Lisäksi vannevalikoimaa päivitetään tuttuun facelift-tyyliin. Takaa muutokset erottuvat selvemmin, koska takavalot muuttuvat paljon entistä litteämmiksi ulkoreunoistaan. Sisäosia ei sen sijaan muuteta kuin valografiikan osalta, jotta samaa takaluukun kantta voidaan käyttää jatkossakin. Lisäksi takapuskurin muotoja hienosäädetään, mutta muutokset ovat minimaalisia. Selvemmin erottuu kattospoileri, joka kasvaa ainakin piirroskuvan perusteella kokoa.

Suosittelemme

Tämä johtunee siitä, että luonnoskuvissa esiintyy urheiluhenkinen Sportline. Sen lisäksi Karoqista on ainakin tähän asti tarjottu myös maastohenkistä Scoutline-versiota perusmallin lisäksi. Facelift-Karoqin sisustasta ei ole julkaistu vielä minkäänlaisia kuvia, mutta VW-konsernin nykytyylin mukaisesti ainakin osa perinteisestä napeista saa tässäkin autossa tehdä tilaa kosketusnäytölle. Seat Atecan sisarmallina toimivan Karoqin moottorivalikoimakin saanee pieniä päivityksiä, mutta esimerkiksi pistokehybridiä lienee turha odotella jatkossakaan.

LähdeCarscoops

Lue lisää