Skoda julkaisi jo aimo annoksen tietoja uudesta Octaviasta – kestosuosikin uutta painosta saa myös kahtena eri pistokehybridinä

VW Golfin kahdeksas sukupolvi esiteltiin Wolfsburgissa viime viikolla, ja samalta pohjalta luotu tšekkiserkku Skoda Octavia seuraa pian perässä. Uutuus paljastetaan koko komeudessaan 11.11. Prahassa, mutta Skoda julkaisi jo nyt tärkeimmät tiedot autosta. Rautaesiripun jälkeisen ajan neljäs Octavia-sukupolvi jatkaa edeltäjiensä linjoilla, eli kompaktiluokan perusrakenteelle tehty auto on huomattavasti useimpia kilpailijoitaan suurempi. Uusi Octavia venähtää myös edeltäjäänsä verrattuna sekä pituus- että leveyssuunnassa.

Hatchback-mallista tulee 19 milliä entistä pidempi ja 15 milliä leveämpi, kun taas farkku kasvaa pituutta 22 millin verran. Jatkossa molemmat korimallit ovat samanpituisia ja -levyisiä. Uuden Octavian pituudeksi kerrotaan 4689 milliä, ja korin leveys on 1829 mm. 2686 millin akseliväli säilyy kuitenkin ennallaan. Myös aerodynamiikkaa on viilattu, ja ilmanvastuskertoimen cw-arvo on nyt 0,24 hatchbackin ja 0,26 farmarin kohdalla. Farkun kattokaiteistakin on tehty entistä litteämmät liukkaampien muotojen nimissä.

Autoon saa uuden Golfin ja faceliftatun Superbin tavoin matriisiledit keulalle, ja takaledeihin tulee dynaamisiksi kutsutut vaeltavat vilkut. Sisätiloissa on puolestaan kolmialueinen ilmastointi, ja takapenkkiläisillä pitäisi olla entistäkin väljemmät oltavat. Polvitilaa riittää jatkossa jopa 78 millin verran, kun taas hatchbackin tavaratilan perusvetoisuudeksi kerrotaan hulppeat 600 litraa. Farmari pistää vielä paremmaksi 640 litran voimin. Mittaristona palvelee jatkossa 10-tuumainen täysin digitaalinen ratkaisu, ja tietoviihdejärjestelmää käytetään samankokoisen kosketusnäytön kautta. Lisäksi tarjolle tulee Skodan historian ensimmäinen tuulilasin heijastusnäyttö. DSG-automaattivaihteiston valitsinvipu toimii jatkossa shift by wire -periaatteella, ja käsijarru on sähkötoiminen.

Monet näistä ovat jo uudesta Golfista tuttuja, ja sama koskee Octavian moottorivalikoimaakin. Bensapuolen aloitusmallina toimii 110-heppainen litran kokoinen TSI, ja seuraava vaihtoehto on 150-hevosvoimainen 1.5 TSI. Niistä löytyy mietoa hybriditeknologiaa seitsemänvaihteisen DSG:n parina, kun taas manuaaliversiot saavat tulla toimeen ilman sitä. Ennen RS:n saapumista bensavalikoiman huippumallina toimii 190-hevosvoimainen 2.0 TSI, jonka parina on aina neliveto ja seitsemänpykäläinen DSG.

Suosittelemme

Dieseleiden valikoima koostuu puolestaan kaksilitraisista TDI Evo -myllyistä. Niiden tehoiksi kerrotaan 115, 150 sekä 200 heppaa, ja kahden tehokkaamman pariksi saa nelivedon. Voimanlähdepaletin suurin uudistus on vihdoinkin saataville tuleva pistokehybridi, jota tarjotaan peräti kahtena eri tehoversiona. Superbin tapaan iV:ksi nimetyn lataushybridin perusmallissa on 204 heppaa, kun taas tehokkaammassa hybridissä on Golf GTE:n malliin 245 hevosvoimaa. Molemmissa käytetään 1,4-litraista bensaturboa sähkömoottorin parina. Lisäksi tarjolle tulee G-TEC-niminen bio- tai maakaasumalli, jota vauhdittaa 130-heppainen 1.5 TSI.

Skodan simply clever -jippojakaan ei ole unohdettu. Niiden joukkoon kuuluvat mm. Sleep Pack -unituet, AdBlue-lisäaineen näppärä täyttöputki sekä kattokonsolin USB-C-liitännät. Lisäksi Octaviassa on mm. takaovien sähkötoimiset lapsilukot ja älypuhelimien säilytystaskut etupenkkien selkänojissa. Skoda julkaisi ennakkotietojen ohella myös ensimmäiset viralliset valokuvat uutuudestaan. Niissä esiintyy farmariversio, jonka tärkeimmät muodot paistavat jo läpi värikkäästä naamioteipistä. Jäämme odottelemaan, että salaisuuden verhon rippeetkin raotetaan Prahassa reilun viikon päästä.

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat