Skoda julkaisi ensimmäiset tiiserikuvat uudesta Fabia Monte Carlosta – sporttimallissa keskitytään tekniikan sijasta tyyliin

Äskettäin markkinoille lanseerattu uusi Skoda Fabia ei saa tässäkään sukupolvessa varsinaista RS-urheiluversiota, mutta sporttisempaa tyyliä etsiville tarjolle tulee sentään edeltäjän tavoin Monte Carlo.

Se toimii esimerkiksi VW Polo R-Linen vastineena, eli ulkokuorta ja sisustaa höystetään erilaisilla sporttiherkuilla mutta voimanlähteeseen ei kosketa. Tšekkimerkin nyt julkaisemien tiiserikuvien perusteella Monte Carlon tehostevärinä toimii kiiltävän musta, joka toimii erityisen hyvin luonnoskuvissa esiintyvän kirkkaanpunaisen kaverina. Mustaa pintaa löytyy katon ja A-pilarin lisäksi ainakin peilinkoteloista ja maskista, joka edustaa Skodan nykyään suosimaa kahdeksankulmaista linjaa.

Myös etupuskurin kulmista ja sivuhelmasta löytyvät pienet mustat ilmanohjaimet, kun taas takapuskurin alareunasta erottuu kiiltävän musta diffuusorikoriste. Tiiserikuvien perusteella myös valoumpiot niin edessä kuin takanakin saattavat Monte Carlossa olla vakio-Fabiaa tummemmat. Vanteet on kuvissa piirretty muotoilijoiden suosimaan tyyliin ylisuuriksi, mutta oikeassa elämässä uuden Monte Carlon alla pyörivät kiekot lienevät korkeintaan 18-tuumaiset.

Punamusta teema jatkuu sisustassakin kojelautaan, keskikonsoliin ja oviverhoiluihin sijoitettujen tehosteiden myötä. Keskiruudun aloitusnäytössä komeilee oma Monte Carlo -logo, ja reseptiin kuuluvat myös hieman vakiota urheilullisemmat istuimet sekä todennäköisesti hiilikuitujäljitelmä. Piirroskuvan autossa on kuusipykäläisen manuaalivaihteiston keppi, joka kertoo nokalla pörisevästä litran kokoisesta TSI-kolmipytystä. Sitä saa sekä 95- että 110-hevosvoimaisena versiona, ja jälkimmäisen kanssa lisävarustelistalta voi ruksia myös DSG-kaksoiskytkinautomaatin.

Suosittelemme

Saataville tulee myös tehokkaampi nelisylinterinen 1.5 TSI DSG-laatikolla. 150-heppainen kone on tarjolla muihinkin Fabioihin, ja se saa Monte Carlon pellin alla toimittaa eräänlaisen kevyt-RS:n virkaa aidon sporttiversion puuttuessa. Alustaa saatetaan madaltaa hieman, mutta siihen tekniset muutokset sitten jäävätkin. Monte Carlon päähoukutin on urheilullisempi tyyli ja kattava varustelu, joten aitoa hot hatchia etsivät joutuvat jatkossakin turvautumaan muiden merkkien tarjontaan. Vaikka uutta Fabia Monte Carloa ei ole vielä virallisesti esitelty, autolla on jo hinnat Suomessa. 95-heppaisen maanuaaliversion hintalapussa lukee reilut 21 000 euroa, kun taas 1.5 TSI DSG:stä täytyy pulittaa jo yli 25 000 euroa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat