Skoda heittää haasteen premium-merkeille – Kodiaqin coupé-versio on tässä

Coupé-kattoiset katumaasturit ovat tähän mennessä olleet lähinnä premium-merkkien yksinoikeus. Trendin laittoi alulle BMW, kun se esitteli ensimmäisen sukupolven X6:n jo 11 vuotta sitten. Nyt X6 on siirtymässä pian jo kolmanteen sukupolveensa, ja baijerilaisten mallistoon kuuluvat myös pykälää ja kahta pienemmät X4 sekä X2. Mersukaan ei ole jäänyt pekkaa pahemmaksi, kun se on kehittänyt GLE ja GLC Coupén X6:n sekä X4:n suoriksi kilpailijoiksi. Uusin tulokas näille apajille on Audi, joka kruunaa SUV-mallistonsa Q7:n pohjalta tehdyllä matalampikattoisella Q8:lla.

Volyymimerkkien osalta coupé-henkisiä SUV:eja ei sen sijaan ole juuri nähty. Renault lanseerasi kyllä äskettäin tähän tyyliin tehdyn kompaktin Arkanan, mutta se on tarkoitettu vain Venäjän markkinoille. Skoda on puolestaan kehittänyt jo jonkin aikaa ison Kodiaqin coupé-versiota, jonka piti jäädä vain Kiinan yksinoikeudeksi. Todennäköisesti Kodiaq GT:ksi nimettävän uutuuden debyyttiä odotettiin tässä kuussa järjestettyyn Chengdun autonäyttelyyn, mutta autoa ei jostakin syystä näkynyt siellä. Kodiaqin coupé-malli on kuitenkin täysin valmis, ja se on onnistuttu bongaamaan Kiinassa jo täysin naamioimattomana.

Kodiaq GT:n etupään muotoilu ei sisällä suuria yllätyksiä, koska se on lähes identtinen tavallisen version kanssa. Kylkilinjassakaan ei ole suuria eroja, mutta katto laskee huomattavasti matalammalle ja takalasi on paljon viistommassa kulmassa. Takavalotkin ovat perus-Kodiaqia sirommat, ja tavalliseen malliin saatavilla oleva kolmas penkkirivi on jouduttu uhraamaan muotoilun alttarilla.

Kodiaq GT:tä vauhdittaa Kiinan markkinoilla kaksilitrainen TSI-bensaturbo, josta tulee todennäköisesti tarjolle kaksi tehoversiota. Perusmallissa on noin 190 heppaa, ja tehokkaamman version kone luovuttaa 220 hevosvoimaa. Seitsemänpykäläinen DSG-kaksoiskytkinautomaatti kuuluu vakiovarusteluun, mutta nelivedon saa vain kalliimpiin malleihin.

Kodiaqin coupé-versio suunniteltiin alun perin vain Kiinan markkinoille Skodan kompaktin Kamiq-katumaasturin tavoin, mutta nyt Kodiaq GT:n prototyyppejä on bongattu Euroopassakin. Ne on naamioitu ovelasti Mazda CX-5:n näköisiksi, mutta muodot paistavat silti läpi. Auto vaikuttaisi olevan ainakin ulkoisesti identtinen Kiinan mallin kanssa, joten coupé-henkiset muodot toimivat täälläkin. Emme yllättyisi, jos auto tulisi pian myyntiin vanhallakin mantereella ja heittäisi kunnon haasteen premium-brändien coupé-kattoisille katumaastureille.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat