Skoda esittelee uuden konseptiauton – Vision 7S antaa esimakua merkin tulevasta muotokielestä

Skoda on tuomassa lähipäivinä julkisuuteen Vision 7S -nimisen sähkö-SUV:n konseptin. Se saattaa enteillä vastaavaa tuotantomallia, mutta tutkielman on tarkoitus toimia myös tšekkimerkin tulevan ”Modern Solid” -designin sanansaattajana.

Skoda julkaisi jo viime viikolla tiiserikuvia todennäköisesti 30.8. esiteltävän konseptiauton sisustasta, ja nyt vuorossa ovat vastaavat piirroskuvat ulkokuoresta. Vision 7S:n perusteella tulevissa Skodissa on entistä leveämpi ja litteämpi ”maski”, joka taitaa todellisuudessa olla tummennettu umpinainen paneeli.

Eniten uutta on etuvaloissa, jotka ovat pystysuuntaiset elementit aivan keulan ulkoreunoissa. Niiden yläpuolella maskin yläreunan tasalla kulkevat vaakasuuntaiset ledinauhat, jotka toimivat päiväajovaloina. Etuvalot muodostavat yhdessä T-kirjaimen mallisen muotoiluelementin, jonka pitäisi taata tulevien Skodien erottuvuus myös pimeällä.

Etupuskurista löytyy puolestaan seitsemän pystysuuntaista ilma-aukkoa, jotka tuovat välittömästi mieleen Jeepin perinnemaskin. Keskimmäinen aukko on peitetty oranssilla koristepalalla, ja puskurin alareunassa on myös pohjapanssarimainen hopeanvärinen koristeosa. Kylkinäkymää dominoivat isot kaksiväriset vanteet, joiden kokoa on tiiserikuvissa varmasti vielä liioiteltu. Perinteiset ulkopeilit on korvattu kameroilla, ja peräpään muotoiluun kuuluvat paksut C-pilarit sekä katon takareunan tuplaspoilerit.

Takaluukun kannesta löytyy Skodan nykymallien kaltainen logoteksti, mutta muuten takavalot sekä takapuskurin koristeet toistavat keulan elementtejä symmetrian nimissä. Sisustan designiin kuuluu puolestaan tietoviihdejärjestelmän iso pystysuuntainen kosketusnäyttö, pieni digitaalimittaristo sekä hurraahuudon arvoiset fyysiset napit ilmastoinnin säädöille. Nelipuolainen ratti on litistetty sekä ala- että yläreunasta, ja konseptin istuinjärjestely on kolmirivinen keskelle autoa sijoitetulla “vauvakaukalolla”.

Suosittelemme

Jäämme siis odottelemaan tutkielman esittelyä sekä ”Modern Solid” -muotoilun tulkintaa Skodan tulevissa tuotantomalleissa.

LähdeCarscoops

Lue lisää