Skoda antoi ennakkotietoja uutuuksistaan – seuraavan sukupolven Superb ja Kodiaq tulevat tämän vuoden aikana

Skoda kertoi äskettäin vuoden 2022 myyntilukemistaan, joissa ei ollut Intiaa lukuun ottamatta juuri hurraamista. Tilanteen pitäisi kuitenkin kohentua jo pian, jos komponenttipula helpottaa ja tšekkimerkin myymälöihin saadaan aivan uusia malleja.

Viime vuoden myyntilukemia käsitellyt lehdistötiedote piti sisällään myös ennakkotietoja lähiaikoina esiteltävistä uusista Skodista. Täysin uusi Superb sekä Kodiaq esitellään jossakin vaiheessa tämän vuoden aikana, kun taas kompakti Kamiq-crossover sekä kompaktiluokan hatchbackeja edustava Scala saavat faceliftin myöskin vuoden 2023 mittaan.

Kuva: Skoda

Edellä mainittujen lisäksi VW-konsernin tšekkimerkillä on kuulemma vielä muitakin projekteja tälle vuodelle, ja vuoteen 2026 mennessä tulossa on kolme uutta täyssähköautoa. Tämän vuoden uutuuksista ensimmäisenä markkinoille saapuu todennäköisesti Superb, joka edustaa mallisarjan neljättä sukupolvea jos 1930- ja 1940-lukujen alkuperäisiä Superbeja ei lasketa mukaan. Uusikin Superb tehdään jo edeltäjästä tutun MQB-pohjalevyn varaan, ja auto on myös jatkossa läheistä sukua Volkswagen Passatille.

Sukulaisuus itse asiassa tiivistyy entisestään, koska seuraava Passat tehdään Skodan kanssa samalla tehtaalla Slovakian Bratislavassa. Superbia saa jatkossakin sekä viistoperäisenä liftbackina että farmarina, kun taas Passatia tarjotaan enää Variant-farkkuna. Passatin testiprotoja on jo bongattu salavalokuviin, mutta uusi Superb on pysytellyt vielä piilossa. Lehdistötiedotteessa nyt julkaistujen luonnoskuvien perusteella peruslinjat säilyvät ennallaan, mutta tyyli on entistä terävämpää Octavian malliin.

Uudesta Kodiaqista ei ole vielä minkäänlaisia luonnoskuvia, mutta sama koskee todennäköisesti sitäkin. Skodaa hieman pienempi sisarmalli Volkswagen Tiguan siirtyy seuraavassa sukupolvessaan entistä pehmeänpyöreämpiin linjoihin, mutta Kodiaq jatkanee terävämmän tyylin lähettiläänä. Sekä Superbia että Kodiaqia vauhdittavat VW-konsernin polttomoottoreiden ja pistokehybridien eri tehovaihtoehdot, mutta pelkkiä sähköversioita ei näistä malleista ole tulossa.

Skodan myyntilukemien osalta voidaan vielä todeta, että ne laskivat koko maailman osalta vajaat 17 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Octavia jatkoi suosituimpana mallisarjana, vaikka senkin myynti tipahti lähes 30 prosenttia. Ainoa myyntiään kasvattanut malli oli täyssähköinen Enyaq, jonka lukemat kasvoivat 20 prosentilla. Skodan myynti laski kaikilla muilla alueilla paitsi Intiassa, jossa kasvua oli melkein 128 prosenttia. Skoda on lähdössä myös Vietnamin markkinoille, jossa aiotaan myydä eurooppalaislähtöisiä malleja vielä tämän vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana yhteistyössä paikallisen TC Motorin kanssa.

Kuva: Skoda

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat