Siisti Civic myynnissä – tämä Type R on F1-maailmanmestari Max Verstappenin entinen

Hondan moottori siivitti Max Verstappenin reilu viikko sitten uransa ensimmäiseen F1-mestaruuteen, joten luonnollisesti siviilissäkin ”lentävän hollantilaisen” käytössä on ollut japanilaismerkin tuote. Nyt se etsii uutta omistajaa.

Monilla formulakuskeilla on työsuhdeautoinakin varsin hulppeita menopelejä, mutta Verstappen on joutunut tyytymään vain Honda Civiciin. Se ei ole kuitenkaan ihan mikä tahansa perus-hatchback, vaan malliston huipulla keikkuva Type R. Hot hatchin massiiviset spoilerit sopivat hyvin yhteen F1-kuskin urheilullisen imagon kanssa, ja tehoakin auton kaksilitraisesta turbonelosesta irtoaa etuvedolle riittävät 320 hevosvoimaa.

Verstappenin ajossa ollut valkoinen Civic Type R edustaa vuosimallia 2018, ja sen mittariin on ehditty kelata kolmessa vuodessa reilut 58 000 kilometriä. Hollantilaiskuljettaja on ilmeisesti käyttänyt Hondaa siirtymävälineenään moniin Euroopan F1-kisoihin, joten se ei ole seissyt vain tallin koristeena. Honda lopettaa tämän kauden jälkeen Verstappenin edustaman Red Bullin moottorintoimittajana, eli Max ja tiimikaveri Sergio Perez saanevat ensi kaudeksi uudet siviiliautot. Siksi Verstappenin Civic on nyt laitettu myyntiin CarNext-nimiselle sivustolle.

Type R:ää myydään huutokaupassa, jonka lähtöhinnaksi on ideoitu Verstappenin käyttämän 33-kilpailunumeron mukaiset 33 333 euroa. Yksilön aitouden varmistavat sekä kojelaudasta että takaluukun kannesta löytyvät Max Verstappenin nimikirjoitukset, joten lopullinen myyntihinta lienee jotakin muuta kuin vastaavan Type R:n kohdalla ilman F1-maailmanmestaria entisenä haltijana.

Suosittelemme

Max Verstappen on todennäköisesti saanut Civicinsä ilmaiseksi Hondalta, ja nytkään sillä ei ole tarkoitus tehdä rahaa. Huutokaupan tuotot ohjataan nimittäin hyväntekeväisyyteen. Jäämme odottamaan, kuinka korkealle valkoisen hot hatchin hinta lopulta kohoaa lähipäivinä starttaavassa huutokaupassa.

LähdeCarscoops
  • Avainsanat
  • f1

Lue lisää