Siisti Civic myynnissä – tämä Type R on F1-maailmanmestari Max Verstappenin entinen

Hondan moottori siivitti Max Verstappenin reilu viikko sitten uransa ensimmäiseen F1-mestaruuteen, joten luonnollisesti siviilissäkin ”lentävän hollantilaisen” käytössä on ollut japanilaismerkin tuote. Nyt se etsii uutta omistajaa.

Monilla formulakuskeilla on työsuhdeautoinakin varsin hulppeita menopelejä, mutta Verstappen on joutunut tyytymään vain Honda Civiciin. Se ei ole kuitenkaan ihan mikä tahansa perus-hatchback, vaan malliston huipulla keikkuva Type R. Hot hatchin massiiviset spoilerit sopivat hyvin yhteen F1-kuskin urheilullisen imagon kanssa, ja tehoakin auton kaksilitraisesta turbonelosesta irtoaa etuvedolle riittävät 320 hevosvoimaa.

Verstappenin ajossa ollut valkoinen Civic Type R edustaa vuosimallia 2018, ja sen mittariin on ehditty kelata kolmessa vuodessa reilut 58 000 kilometriä. Hollantilaiskuljettaja on ilmeisesti käyttänyt Hondaa siirtymävälineenään moniin Euroopan F1-kisoihin, joten se ei ole seissyt vain tallin koristeena. Honda lopettaa tämän kauden jälkeen Verstappenin edustaman Red Bullin moottorintoimittajana, eli Max ja tiimikaveri Sergio Perez saanevat ensi kaudeksi uudet siviiliautot. Siksi Verstappenin Civic on nyt laitettu myyntiin CarNext-nimiselle sivustolle.

Type R:ää myydään huutokaupassa, jonka lähtöhinnaksi on ideoitu Verstappenin käyttämän 33-kilpailunumeron mukaiset 33 333 euroa. Yksilön aitouden varmistavat sekä kojelaudasta että takaluukun kannesta löytyvät Max Verstappenin nimikirjoitukset, joten lopullinen myyntihinta lienee jotakin muuta kuin vastaavan Type R:n kohdalla ilman F1-maailmanmestaria entisenä haltijana.

Suosittelemme

Max Verstappen on todennäköisesti saanut Civicinsä ilmaiseksi Hondalta, ja nytkään sillä ei ole tarkoitus tehdä rahaa. Huutokaupan tuotot ohjataan nimittäin hyväntekeväisyyteen. Jäämme odottamaan, kuinka korkealle valkoisen hot hatchin hinta lopulta kohoaa lähipäivinä starttaavassa huutokaupassa.

LähdeCarscoops
  • Avainsanat
  • f1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat