Seuraavasta Honda NSX:stä tulee täyssähköinen – auto ei ole kuitenkaan saanut vielä vihreää valoa tuotantoon

Hondan nykyinen NSX on tekniikaltaan pätevä hybridisportti, mutta sen sädekehä ei ole kuitenkaan yltänyt legendaarisen edeltäjänsä tasolle. Tästä huolimatta japanilaismerkki harkitsee seuraajaa autolle.

Hondan virallinen kanta on ollut se, että kolmannen sukupolven NSX ei ole suunnitteilla. Amerikan markkinoilla Hondan Acura-brändistä vastaava Jon Ikeda on kuitenkin antanut asiasta toisenlaisia lausuntoja. Hän on varma, että täysin uusi NSX pääsee tuotantoon ja toimii täydellisenä keulakuvana merkille sen siirtyessä täyssähköautoihin.

Ikeda kertoi Nikkei Asia -julkaisulle, että seuraavan NSX;n pohjana voisi toimia sama e:Architecture-niminen perusrakenne, jota tullaan käyttämään Hondan ja Acuran tavallisemmissa sähköautoissa. Sähkömoottorien avulla päästäisiin myös suorituskyvyn suhteen tasolle, joka jättäisi taakseen jopa tupla-ahdetulla 3,5-litraisella V6:lla ja kolmella sähkömoottorilla ryyditetyn nykyisen hybridi-NSX:n.

Jon Ikeda on niin varma seuraavan NSX:n tulosta, että hän löisi vetoa asian puolesta. Moni täyssähköauto on nopea lähinnä suorilla, mutta NSX:ssä pidettäisiin kiinni myös suorituskyvyn muista osa-alueista urheiluautoperinteiden velvoittamana. Honda on jo vahvistanut, että merkki investoi 40 miljardia dollaria muuttuakseen täyssähköiseksi brändiksi vuoteen 2040 mennessä. Lähempänä tulevaisuudessa tarkoituksena on lanseerata 30 sähköautoa tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.

Suosittelemme

Tämän strategian mukainen ensimmäinen täysin uusi malli on Prologue-nimen saava katumaasturi. Se kehitetään yhteistyössä General Motorsin kanssa, ja myös Ultium-niminen pohjalevy sekä akkuteknologia tulevat GM:ltä. Prologuen tuotanto starttaa vuonna 2024, ja myös uusi NSX voisi parhaimmillaan tulla samoihin aikoihin. Useat Hondan ihmiset ovat nimittäin Nikkei Asian mukaan sillä kannalla, että kolmannen sukupolven NSX:n optimaalinen lanseeraushetki olisi vuosien 2024-2026 välillä. Näin Honda voisi näyttää sähköisen superauton avulla, mihin se kykenee tällä saralla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat