Seuraavan sukupolven Maserati Levantesta saattaa tulla sähköauto – potkua olisi yli 750 hevosvoimaa

Maserati on muuttumassa pelkäksi sähköautomerkiksi Stellantis-emokonsernin Dare Forward 2030 -suunnitelman antamien suuntaviittojen mukaisesti. Folgore-lisänimen saavia sähkö-Maserateja alkaa ilmestyä yksi kerrallaan tästä vuodesta alkaen.

Suunnitelmien mukaan italialaismerkin ensimmäisen lähdön sähkömallisto olisi valmiina vuonna 2025, jolloin tarjolla olisi täyssähköinen Levante Grecalen, GranTurismon, GranCabrion sekä MC20-superauton sähköversioiden seurana. Sedan-korisen Ghiblin taru päättyy puolestaan jo ensi vuonna, mikä merkitsee samalla myös Maseratin bensaveekasin loppua.

Kuva: Maserati

Brittiläisen Autocarin tietojen mukaan myös Maseratin SUV-lippulaivana palvelevan Levanten seuraavasta sukupolvesta tulee siis sähköauto. Tämän vakuudeksi merkin toimitusjohtaja Davide Grasso kertoi julkaisulle, kuinka tärkeä sähköinen Levante on ja kuinka auto tulee hyötymään yhteiskehityksestä Stellantiksen kaikkiaan 14 brändin kesken.

Siitä ei ole kuitenkaan varmuutta, saako Levanten seuraavaa sukupolvea ainoastaan sähkövoimalinjalla, koska esimerkiksi Grecalen sekä GranTurimon pellin alle saa edelleen myös perinteisen polttomoottorin sähkötekniikan vaihtoehdoksi. Uuden Levanten perusrakenteena käytetään kuulemma modifioitua versiota Alfa Romeon Giorgio-pohjalevystä, eli lähtökohta olisi ainakin sama kuin Grecalen ja GranTurismon kohdalla.

Kuva: Maserati

Autocarin tietojen mukaan Levante Folgoressa käytettäisiin joka tapauksessa vähemmän tehokkampaa versiota GranTurismon kolmella sähkömoottorilla varusteusta voimalinjasta. Levantessa potkua olisi “vain” 755 hevosvoimaa, kun sitä riittää GranTurimo Folgoressa yli 1200 hepan verran. Täyssähköinen GranTurismo tykittää näillä avuin nollasta sataan ainoastaan 2,7 sekunnissa, mutta katumaasturiin riittäisi varmasti vähän rauhallisempikin kyyti.

Kuva: Maserati
Kuva: Maserati
LähdeAutocar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat