Seuraava T-Roc on viimeinen uusi polttomoottori-VW – esimerkiksi Golfin taru jatkuu kuitenkin sähköautona

Volkswagenin siirtyminen pelkkiin sähköautoihin on ollut jo pitkään tiedossa. Nyt viimeisten polttomoottori-Volkkarien aikataulusta saatiin uutta tietoa.

Volkswagenin toimitusjohtaja Thomas Schäfer kertoi saksalaiselle Automobilwochelle, että merkin viimeiseksi uudeksi polttomoottorimalliksi jää T-Rocin seuraava sukupolvi, joka lanseerataan markkinoille vuonna 2025. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kompaktiluokan kestosuosikki Golfista ei nähdä enää perinteisen kaavan mukaan tehtyä yhdeksättä sukupolvea.

Golf saa kuitenkin ensi vuonna faceliftin, jonka myötä esimerkiksi käytettävyyden pitäisi kohentua. Golfin on tarkoitus säilyä kasvojenkohotuksen myötä tuoreena vuosikymmenen loppupuolelle saakka, jolloin vuorossa on vahdinvaihto myös käyttövoiman suhteen. Volkkarin bestsellerin tarinaa jatkaa nimittäin täyssähköinen ID. Golf, jota voidaan odotella myyntiin vuoden 2028 tienoilla.

Sähkö-Golfista halutaan tehdä auto, joka ansaitsee ikonisen nimensä. Niinpä perusratkaisuksi ei kelpuuteta VW:n tämänhetkisissä sähköautoissa käytettävää MQB:tä, joka tekisi autosta turhan korkean nykyisen ID.3:n tavoin. Hatchbackin klassiset mittasuhteet saavutetaan sen sijaan upouuden SSP-pohjalevyn avulla, jota hyödynnetään myös Audi A3:n sähköisessä seuraajassa. Golf-nimen lisäksi myös GTI siirtyy sähköautojen maailmaan, ja sama koskee todennäköisesti nelivetoista R-huippuversiotakin.

Kuva: Volkswagen

Sähkö-Golfia ja viimeiseksi polttomoottorimohikaaniksi jäävää T-Rocia ennen markkinoille lanseerataan vielä kaksi uutta polttomoottori-Volkswagenia. Niistä ensimmäinen on syksyllä esiteltävä uusi Passat, jota saa enää Variant-farmarina. Ensi vuonna vuorossa on puolestaan seuraava Tiguan, mutta Polo ei ole enää saamassa seuraajaa jatkuvasti kiristyvien päästömääräysten vuoksi, jotka nostaisivat bensamoottorilla varustetun pikkuauton hinnan turhan korkeaksi.

Suosittelemme

Polon saappaisiin astuu todennäköisesti Golfia pienempi sähköauto, josta saatiin jo esimakua muutama viikko sitten esitellyn ID.2all-konseptin myötä. ID.2all kertoo myös siitä, mihin suuntaan Volkswagenin muotoilu on tulevaisuudessa kehittymässä. Perinteisemmän oloinen design ja sisustan korkea laatuvaikutelma ovat taas kovaa valuuttaa, koska ne ovat koko merkin ydinarvoja. Samalla Thomas Schäfer myöntää epäsuorasti, että halvan oloisella sisustalla ja erikoisella muotoilulla varustettu ID.3 sekä kumppanit jäävät vain ylimenokauden malleiksi, jolloin sähköautot piti pystyä erottamaan merkin muusta tarjonnasta.

Kuva: Volkswagen
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat