Seuraava Nissan Leaf muuttuu SUV:ksi – muotoiluun otetaan vaikutteita kahden vuoden takaisesta konseptiautosta

Ensimmäisen sukupolven Nissan Leaf kelpaisi designinsa puolesta automuotoilun kauhukabinettiin, kun taas Leafin nykypainos on ehkä liiankin tylsän oloinen hatchback. Niinpä Leaf laitetaan autoluokkaa myöten uusiksi, kun kolmannen sukupolven aika koittaa.

Kuva: Nissan

Nissanin sähköauton seuraavan sukupolven kehitystyö on kuulemma jo pitkällä, ja uutuus on tarkoitus esitellä ensi vuoden lopussa. Uuden Leafin valmistus tapahtuu samassa brittitehtaassa, jonka linjoilta putkahtelevat maailmaan myös Juken ja Qashqain sähköversiot. Suurin muutos tapahtuu korimallissa, koska Leaf muuttuu sukupolvenvaihdoksen myötä sulavalinjaiseksi SUV:ksi tai crossoveriksi.

Kuva: Nissan

Nissanin sisäisen tietolähteen mukaan uusi Leaf saa matalamman ja sulavalinjaisemman profiilin kuin Juke ja Qashqai, vaikka kaikki kolme kuuluvat crossovereiden kategoriaan. Leafin muotoilu on kuulemma saanut inspiraationsa toisesta täyssähköisestä Nissanista, eli isommasta Ariyasta. Lisäksi uutuuden muotoiluun otetaan vaikutteita Nissanin toissavuonna esittelemästä Chill-Out-nimisestä konseptista, joka oli tutkielma luiskaperäisestä sähkö-SUV:sta.

Niinpä uuden Leafin mittasuhteiden pitäisi muuttua edukseen sähköauton kahteen ensimmäiseen sukupolveen verrattuna. Tässä auttaa myös alusta alkaen sähköautokäyttöön suunniteltu perusrakenne. Nykyinen Leaf on tehty alun perin polttomoottoriautoihin suunnitellun perusrakenteen varaan, mutta seuraavan sukupolven pohjalevy on tarkoitettu jo lähtökohtaisesti sähköautoihin. Seuraava Leaf tehdään esimerkiksi Nissan Ariyasta ja Renault Megane E-Techistä tutun CMF-EV-perusrakenteen varaan.

Kuva: Nissan

Kahden vuoden takainen Nissan Chill-Out oli varsin puhdaslinjainen konsepti ilman monia nykyautoja vaivaavia ylimääräisiä muotoilukikkoja, ja auton peräpään linjoissa voi havaita jopa tiettyjä yhtäläisyyksiä Nissanin Z-urheiluautoon. Jos tuleva Leaf näyttää edes puoliksi tutkielman kaltaiselta, sähköauton haluttavuuden pitäisi kohentua roimasti.

Muotoilun lisäksi myös Leafin akkuteknologia muuttuu sukupolvenvaihdoksessa tuntuvasti. Uutuus saa virtansa kiinalaisen Envisionin akuista, jotka valmistuvat Isossa-Britanniassa Nissanin Sunderlandin tehtaan yhteydessä. Uusien akkujen energiatiheyden pitäisi kasvaa 30 prosentilla nykyisiin verrattuna, minkä pitäisi kasvattaa myös toimintamatkaa tuntuvasti.

Kuva: Nissan
LähdeCarscoops

Lue lisää