Sedän sedan on nyt crossover – uusi Citroën C4 X täydentää ranskalaismerkin valikoimaa

Massamerkkien sedan-mallit ovat kuuluneet jo pitkään automaailman uhanalaisimpien lajien joukkoon. Nyt Citroën yrittää lähestyä perinteistä aihetta uudesta kulmasta.

Ranskalaismerkki esitteli C4 X:ksi nimetyn luomuksen, joka on ainakin ensi näkemältä varsin hämmentävä tapaus. X-kirjain mallimerkinnän perässä viestittää crossover-tyylistä, mutta jo lähtökohtana käytetty C4:n perusmalli on crossover. Niinpä autojen ainoa ulkoinen ero löytyy perästä, jota on X:ssä jatkettu 26 sentillä.

Citroën puhuu fastback-tyylistä, ja auton kattolinja onkin hyvin viisto. Todellisuudessa kyse on kuitenkin perinteisen konttiperän uudesta tulkinnasta, koska pelkästään takaluukun kansi aukeaa. Niinpä 510 litran tavaratila on kyllä vetoisuudeltaan 130 litraa perus-C4:ää suurempi, mutta lastausaukko on paljon pienempi.

Akseliväli on ennallaan, mutta takaistuimella pitäisi olla reilusti polvitilaa ja vähemmän pystyssä kulmassa oleva selkänoja. Kymmentuumaisella keskinäytöllä ja digitaalimittaristolla varustettu kojelautakin on entisellään, mutta tietoviihdejärjestelmänä toimii jo isommassa C5 X:ssä nähty MyCitroën Drive Plus. Sen luvataan tuovan mukanaan uuden käyttöliittymän, paremman puheohjauksen, enemmän liitettävyysmahdollisuuksia sekä etäpäivitysmahdollisuuden. Varusteluun kuuluu myös monia ajoavustimia osittain autonomisen menon sallivaan järjestelmään asti.

Suosittelemme

Ranskalaismerkin tavaramerkkinä toimivasta mukavuudesta vastaa progressiivisilla hydraulityynyillä varustettu jousitus, ja penkeissäkin on erityisen paljon vaahtomuovia. Uutuutta saa Euroopan joissakin maissa, Lähi-idässä ja Afrikassa myös bensa- ja dieselkoneilla, mutta Suomessa ja suurimmassa osassa muutakin Eurooppaa myydään pelkästään täyssähköistä ë-C4 X:ää. Yhden sähkömoottorin tuottamat 136 hevosvoimaa ja 260 newtonmetriä välitetään etupyörille, ja 50 kWh:n akussa hyödynnetään 400 voltin latausteknologiaa.

Toimintasäde on jo virallisen lukeman osalta melko vaatimaton, eli parhaimmillaan 360 kilometriä. Nollasta sataan -kiihdytys sujuu 9,5 sekunnissa, ja huippunopeus on rajoitettu 150 km/h:n lukemaan. Fastback-tyylinen crossover-sedan valmistetaan Espanjan Madridissa, ja myynti starttaa syksyn mittaan. Suomeen ensimmäisiä autoja odotetaan ensi vuoden alussa, mutta hinnat eivät ole vielä tiedossa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat