Scoutin facelift viimeistelee Skodan suosikin uudistumisen – onko tässä parhaimman näköinen facelift-Octavia?

Skoda Octavian kasvojenkohotus julkistettiin pari kuukautta sitten, ja uusi nelivalotyyli sai varsin ristiriitaisen vastaanoton. Nokan radikaali ilme on kuin eri paria muun auton kanssa, jonka design on säilynyt muuten varsin konservatiivisena. Tšekkien suosikkimallin uudistuminen sai jatkoa tällä viikolla, kun myös RS-sporttiversion facelift paljastettiin, ja nyt on maastohenkisen Scoutin vuoro.

Nelivaloilme näyttäisi istuvan hieman paremmin Octavian erikoisversioihin kuin tavalliseen karvalakkimalliin. Nokan uusi tyyli tuntuu suorastaan pukevan Scoutia, jonka muut ulkoiset uudistukset ovat minimaaliset. Perus-Octaviassa etu- ja takapuskurikin laitettiin uusiksi, mutta maastomeikkimallissa ne ovat käytännössä ennallaan. Ainoastaan leditakavalojen grafiikkaa on päivitetty muiden Octavioiden tapaan, ja täysledit korvaavat tuplaksenonit auton nokallakin.

150-heppaisen 2.0 TDI:n pariksi sai aiemmin vain kuusivaihteisen manuaalin, mutta nyt nakuttajan yhteyteen tarjotaan myös seitsemänpykäläistä kaksoiskytkinautomaattia. 180-hevosvoimainen 1.8 TSI -bensaturbo ja tehokkaampi 184-heppainen 2.0 TDI jatkavat valikoimassa entisellään. Scout on 30 milliä korkeampi kuin perus-Octavia, ja korin tutut muoviverhoukset tekevät sen ulkonäöstä miehekkäämmän. Myös alustan osia on suojattu paremmin pikku maastopyrähdyksiä silmälläpitäen.

Etenemiskykyä parantavat lisäksi sähköiset tasauspyörästön lukot sekä etu- että taka-akselilla, ja Scoutissa on myös erityinen maastoajomoodi. Sisustan osalta tarjolle tulee lämmitettävä ratti, ja tietoviihdejärjestelmää käytetään entistä isompien kosketusnäyttöjen välityksellä.

Suosittelemme

Varsin erikoinen varuste on penkkien Thermo-Flux-toiminto, joka parantaa automaattisesti ilman sekä kosteuden läpäisevyyttä ja kohentaa näin ajomukavuutta eri olosuhteissa. Scoutin tavarankuljetuskapasiteetti on tuttuun tapaan kunnossa, ja vakioasennossa 610 litran kokoinen tavaratila kasvaa peräti 1740 litraan takapenkin selkänojat kaatamalla. Octavia Scoutin facelift-versio tulee kauppoihin jo alkuvuodesta muiden kasvojenkohotuksen kokeneiden Octavioiden tavoin, mutta hinnat eivät ole vielä selvillä.

LähdeSkoda

Lue lisää