Saksan poliisi sai uuden show-auton – tämä Golf pinkaisee nollasta sataan 3,6 sekunnissa

Suomen poliisilla on monenlaisia Volkkareita Golfeista Transporter-mustiinmaijoihin, jotka palvelevat arkipäiväisessä virkakäytössä. Saksankin poliisilla lienee melkoinen laivue VW-merkkisiä työjuhtia, mutta niiden lisäksi virkavallalla on nyt upouusi show-Volkkari. Kyseessä on viimeisintä mallia edustava Golf R, joka on saanut vielä melkoisen tuning-käsittelyn Oettinger-virityspajalta.

Essen Motor Show’ssa muutama viikko sitten paljastettu auto toimii Tune It! Safe! -nimisen kampanjan keulakuvana, jonka tarkoituksena on kannustaa harrastajia laittamaan autoihinsa vain virallisesti hyväksyttyjä osia. Kampanjan puitteissa on esitelty joka vuosi uusi show-poliisiauto, joka on ollut aina jonkin nimekkään virityspajan käsialaa. Viime vuonna Essenissä esiteltiin Ford-spesialisti Wolf Racingin Ford Mustang, ja nyt oli VW-konsernin autoihin erikoistuneen Oettingerin vuoro.

Poliisi-Golfin pohjana on käytetty facelift-mallista R:ää, jonka kaksilitraisesta turbonelosesta irtoaa vakiona 310 hevosvoimaa. Golf-valikoiman huippuversiona toimiva R on aina nelivetoinen, joten tehoja pääsee hyödyntämään huonommissakin olosuhteissa. Oettinger on kasvattanut voimavarat tasan 400 heppaan, mistä auton mallimerkintäkin kertoo. Virityspajan luomus on nimittäin ristitty Golf 400R:ksi.

Kompaktiluokan Volkkari kiihtyy virityksen jälkeen vain 3,6 sekunnissa nollasta sataan, joten kovinkaan moni rosvo ei pääsisi siltä karkuun. Huippunopeutta riittää puolestaan 290 km/h:n verran, mikä riittää mainiosti Saksan Autobahneillekin. Oettinger on asentanut autoon myös neljällä 90 millin ulostulolla varustetun sporttiputkiston, ja Hankookin renkaille kietaistut vanteet ovat 20-tuumaiset.

Suosittelemme

Lisäksi Golfissa on ilmanpoistoaukolla varustettu konepelti, ja helmoja kiertävät Oettingerin lisäpalikat. Aerodynamiikkaa kohentaa myös katon rajassa komeileva spoilerilippa. Poliisityyliä edustavat puolestaan katon sekä etupuskurin ritilän vilkkuvalot, ja hopeanvärinen auto on luonnollisesti saanut myös Saksan poliisin nykytyyliä edustavan sinikeltaisen teippauksen. Oettingerin Golfia esitellään Saksassa eri tilaisuuksissa vuoden mittaan, mutta tositoimiin se ei taida valitettavasti koskaan päästä.

LähdeCarscoops

Lue lisää