Saksalainen virityspaja otti jo uuden ”baby-Ferrarin” käsittelyynsä – hybridi-V6:lla varustettu 296 GTB saa peräti 900 hepan kokonaistehon

Viime kesänä esitelty 296 GTB on ensimmäinen V6:lla varustettu ”oikea” Ferrari. Reilun viiden vuosikymmenen takaisessa Dinossa hyödynnetiin myös kuusipyttyistä konetta, mutta auto ei saanut tehtaalta Ferrarin logoja juuri tästä syystä.

Maranellon merkin uuden aloitusmallin ei tarvitse hävetä ainakaan tehojensa puolesta isompiensa seurassa, koska jo pelkkä kolmilitrainen tuplaturbo-V6 tuottaa 663 hevosvoimaa. Kun tähän lisätään vielä sähkömoottorin voimavarat, kokonaisteho on hulppeat 830 heppaa. Pelkän sähkön voimin voi rullailla äänettömästi parhaimmillaan 25 kilometriä, joten 296 GTB tarjoaa periaatteessa jokaiselle jotakin omassa segmentissään.

Auton retrohenkistä muotoilua on kuitenkin ehditty moittia jo liiankin kiltiksi, ja hybridivoimalinjakaan ei ole kaikkien mieleen. Niinpä saksalainen DMC Tuning on kehittänyt 296 GTB:hen virityspaketin, joka tekee italialaiskaunottaresta kertaluokkaa häijymmän oloisen ilmestyksen. Polttomoottorin ohjauselektroniikkaa kontrolloivan uuden boksin avulla tuplaturbokuutosesta revitään irti 70 lisähevosvoimaa, jolloin kokonaisteho kirjataan 900 hepan tasalukuun.

Tämän myötä superauton kerrotaan pinkaisevan nollasta kahteensataan 7,1 sekunnissa, eli 0,2 sekuntia vakioautoa nopeammin. Nollasta sataan pyrähdetään puolestaan 2,8 sekunnissa, ja huippunopeus on yli 308 km/h. Suorituskyky vastaa siis luomukselle annettua Squalo-nimeä, joka on italiaa ja tarkoittaa haita. Nimi on kuulemma saanut inspiraationsa DMC:n kehittämästä hiilikuituisesta korisarjasta, joka tuo joidenkin kaipaamaa aggressiivisuutta 296 GTB:n puhtaisiin linjoihin.

Suosittelemme

Takakulmaan lisätyn spoilerin pitäisi kasvattaa myös maaefektiä sivuhelmojen alle sovitettujen lisäpalikoiden tavoin. Korimuutokset viimeistellään pienellä spoilerilipalla takana sekä puskurin alla komeilevaan diffuusoriin sovitetulla osalla. Hiilikuituiset osat saa joko kiiltävällä tai mattapintaisella viimeistelyllä. Lisäksi alustaa madalletaan 35 millin verran uusilla jousilla, ja Ferrarin alle sovitetaan Pur Wheelsin valmistamat monipuolavanteet. Niiden koko on edessä 21 ja takana 22 tuumaa. Sisustaankin on tarjolla erilaisia lisähöysteitä, mutta tuning-palikoiden hintaa DMC ei suostu vielä kertomaan.

LähdeAuto Bild

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat