Saksalainen kuplaspesialisti rakensi oman unelma-autonsa – 2,7-litraisella koneella varustettu Memminger Roadster näyttää jo lähes Porschelta

Saksalainen Georg Memminger on yksi Euroopan kuuluisimmista Kuplavolkkareihin erikoistuneista spesialisteista. Hän on entisöinyt niitä entiseen loistoonsa tai jopa alkuperäistä hienommiksi jo lähes 20 vuoden ajan. Memminger on keskittynyt erityisesti avomallisiin Kupliin, joita on paranneltu monin tavoin. Tällaisesta luomuksesta joutuu maksamaan myös kunnon hinnan, joka on usein kohonnut tehdasuusia avoautoja korkeammaksi.

Miehen unelmana on kuitenkin aina ollut oman automallin rakentaminen. Nyt sen aika on koittanut, mutta Georg Memminger ei ole kuitenkaan päässyt kokonaan irti juuristaan. Memminger Roadster 2.7 -niminen menopeli perustuu nimittäin vahvasti Kuplaan, mutta auton olemus on kertaluokkaa sporttisempi. Roadsterissa käytetään VW:n pohjalevyä, jonka akselivälikin on säilytetty ennallaan. Myös moottori on edelleen matkustajien takana, mutta se on huomattavasti lähempänä auton keskilinjaa. Tämän myötä Roadsterista on tullut kaksipaikkainen aitoon urheiluautotyyliin.

Takana käytetään vinoilla tukivarsilla varustettua akselistoa, ja etuakseliston rakennetta on vahvistettu. Jarrut on puolestaan lainattu Porschelta. Etujarrulevyjen halkaisija on 278 milliä, ja takana luotetaan 262-millisiin levyihin. Jarrut piilevät 18-tuumaisten viisipuolaisten vanteiden takana, jotka on kietaistu edessä 225/45- ja takana 255/40 -profiilisille kumeille. Sporttisutta löytyy myös auton linjoista. Kuplan perusmuodot ovat tallella, mutta Roadster vaikuttaa paljon matalammalta ja leveämmältä. Lokasuojatkin ovat alkuperäistä muhkeammat, ja sama koskee myös astinlautoja.

Myös tuulilasinkarmia on madallettu, ja matkustajien takana komeilee kaksi auton muotoihin integroitua turvakaarta. Lisäksi peräpään muotoihin on integroitu takaspoileri. Kori on tehty teräksisen putkirungon varaan, joka on hitsattu kiinni Kuplan pohjalevyyn. Nämä toimenpiteet ovat olleet tarpeen, koska Roadsterissa on aivan eri tavalla potkua kuin alkuperäisessä Kuplavolkkarissa. Autossa on edelleen ilmajäähdytetty nelisylinterinen bokserikone, mutta sen iskutilavuus on peräti 2,7 litraa. Huipputehoksi kerrotaan 210 heppaa, ja maksimivääntö kirjataan 247 newtonin lukemaan.

Suosittelemme

Voima välitetään takapyörille viisivaihteisen manuaalin kautta, ja katalysaattori puhdistaa pakokaasuja. Kiihtyvyysarvoja ei ole suostuttu kertomaan, mutta huippunopeus on kuulemma yli 200 km/h. Autossa ei ole mitään moderneja ajoavustimia tai tietoviihdelaitteita, mikä auttaa pitämään painon kurissa. Roadsterille ei olekaan siunaantunut kuin noin 800 kilon massa, mikä lupaa melkoisen hauskaa kyytiä. Sitä on luvassa korkeintaan 20 onnelliselle omistajalle, jotka pääsevät oman Roadsterinsa rattiin vielä määrittelemättömällä hinnalla.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat