Sähkösedaneita suunnitteilla – Volvo S60 ja S90 saavat uuden ajan seuraajat

Porrasperäinen sedan on ehditty jo moneen kertaan tuomita uhanalaiseksi korimalliksi, mutta sillä on sähköautojen aikakaudella merkittävä etu möhkälemäisiin crossovereihin verrattuna. Tuo etu on pienempi ilmanvastuskerroin, joka kasvattaa toimintamatkaa.

Volvon sisarbrändi Polestarin valikoimaan kuuluu jo 2:ksi nimetty sähkösedan, ja se saa pian seuraa emomerkin vastaavista malleista. Uutistoimisto Reuters tietää nimittäin kertoa, että S60 ja S90 saavat jatkoa sähköautoina. Volvo esittelee vuoteen 2026 mennessä kaikkiaan seitsemän uutta sähkömallia, joiden joukkoon kuuluvat S60:n ja S90:n seuraajien lisäksi vasta esitelty EX90-katumaasturi, aloitusmallina palveleva EX30, XC60:n ja XC40:n sähköversiot sekä kiinalaisen Zeekr 009:n tekniikan pohjalta tehty tila-auto.

Kuva: Zeekr

XC60:n sekä XC40:n sähköiset seuraajat saavat todennäköisesti nimikseen EX60 ja EX40. Saman logiikan perusteella sedanit ristitään ES60:ksi ja ES90:ksi. Niiden kehitystyöstä vastaa tila-auton tavoin Kiinan Shanghaissa sijaitseva tuotekehityskeskus, joka on juuri kolminkertaistanut työntekijämääränsä 60:een.

Kiinalaisen Geely-konsernin omistama Volvo on tutkinut jo jonkin aikaa sedanien sekä farmarien kannattavuutta täyssähköisten autojen maailmassa. Ainakin sedanien osalta on tultu kaikesta päätellen positiiviseen lopputulokseen, ja niistä ensimmäistä voidaan odotella markkinoille jo ensi vuonna. Ruotsalaisbrändi on hakenut oikeudet myös ES40-nimeen, joten tulossa saattaa olla vielä pienempikin sähköporrasperä aloitusmalliksi.

Kuva: Volvo

Kartanoautoiksikin kutsuttujen farmari-Volvojen tulevaisuus on sen sijaan vielä hämärän peitossa, mutta kovin heppoisin perustein tästäkään segmentistä ei varmasti luovuta. Sähkösedaneista saattaa siis olla myöhemmin luvassa farkkuversiot, joiden nimet voisivat olla EV60 ja EV80.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat