Sähköautonkin voi tuunata – tässä on AC Schnitzerin tulkinta BMW i4:stä

AC Schnitzer on harrastanut tuningia BMW:n eri mallien parissa jo 35 vuoden ajan. Suurin osa niistä on ollut polttomoottoriautoja, mutta virityspaja on kehittänyt komponentteja myös täyssähköiseen i3:een ja i8-hybridiin.

Nyt joukkoon liittyy 4-sarjan Gran Coupén sähkövastineena toimiva i4. Mm. Tesla Model 3:een haastavaan saksalaisautoon saa AC Schnitzeriltä erilaisia aerodynamiikkaosia, kuten etusplitterin, etupuskurin sivusiivekkeet, kattospoilerin, takaluukun kulmaan tulevan spoilerilipan ja pienemmät siivekkeet takavalojen ulkoreunojen yläpuolelle.

I4:ään tarjotaan myös AC Schnitzerin omaa AC1-vannetta. Viisipuolaisen kiekon saa kahdella eri viimeistelyllä ja joko 19- tai 20-tuumaisena. Toinen vaihtoehto on AC4 Flow Forming -niminen vanne, joka on saatavilla myöskin kiillotetulla alumiinipinnalla tai kokonaan mustana. Tässä vannemallissa tuplapuolat ovat kauempana toisistaan, ja tuumakoko on aina 20.

Kulkuasennon saa puolestaan sporttisemmaksi AC Schnitzerin madallusjousilla, jotka tuovat i4:n 20-25 milliä lähemmäksi tienpintaa. Lisäksi vanteiden taakse voi laittaa spacerit raideväliä leventämään. Sisustaa höystetään alumiinipolkimilla, samasta materiaalista tehdyllä jalkatuella sekä iDrive-järjestelmän valintakiekon päälle tulevalla mustalla suojakuorella, ja lisäksi tunnelmaa voi kohottaa vaikkapa virityspajan logoilla varustetuilla lattiamatoilla sekä avaimenperällä.

Suosittelemme

Sähköautojen voimanlähdetekniikkaan virityspajat eivät tähän mennessä ole uskaltaneet vielä koskea. Tämä pätee myös AC Schnitzerin i4:n kohdalla, eli takavetomalleissa on 285 tai 340 hevosvoimaa ja kaksimoottorisessa joka nurkasta raapivassa M50:ssä hulppeat 544 heppaa. Viimeksi mainittu pinkaisee reilusti yli kahden tonnin massasta huolimatta alle neljässä sekunnissa nollasta sataan, joten kulku vastaa tuunattua ulkonäköä jo tehtaan jäljiltä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat