Sähköautomarkkinoille tuli jälleen uusi kilpailija – 1000-heppainen Lucid Air haastaa Teslan ja kumppanit

Teslan vaikutus automaailmaan on ollut sen verran suuri, että alalle putkahtelee lähes jatkuvasti samaa konseptia yrittäviä kilpailijoita. Yksi näistä start-upeista on Teslan tavoin Kaliforniassa toimiva Lucid Motors, jonka taustalta löytyy kiinalaista pääomaa.

Lucid on jo aiemmin julkaissut tiiserikuvia vielä naamioidusta uutuusmallistaan, ja nyt Air-niminen auto paljastettiin lähes tuotantovalmiina. Kyseessä on täyssähköauto, joka tähtää suoraan Tesla Model S:n apajille. Airin lähtöhinta on USA:ssakin 160 000 dollarin luokkaa, eli se ei ole todellakaan mikään jokamiehen sähkökulkine. Rahalle pitäisi kuitenkin saada reilusti vastinetta ainakin valmistajan ilmoittamien tietojen mukaan.

lucid_2

Lucid Airin kummallakin akselilla on oma sähkömoottorinsa, ja niiden kokonaisteho on hulppeat 1000 heppaa. Akkupaketeiksi tarjotaan 100 kWh:n ja 130 kWh:n vaihtoehtoja, joista tehokkaamman pitäisi mahdollistaa lähes 650 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella. Nelivetoisen auton tuplamoottorit tarjoavat tietysti huiman kiihtyvyyden, ja Airin luvataan singahtavan nollasta 96 km/h:n nopeuteen vain 2,5 sekunnissa. Lukema on muuten täsmälleen sama kuin Tesla Model S P100D:n kohdalla.

lucid_3

Nyt paljastettu auto poikkeaa vielä muutamilta yksityiskohdiltaan lopullisesta tuotantoversiosta, mutta perusmuodot eivät enää muutu miksikään. Airin nokka on melko lyhyt etusähkömoottorin vaatiman pienen tilan vuoksi, ja vaakasuuntaiset linjat sekä litteät ledivalot korostavat auton leveyttä. Matkustamo ulottuu pitkälle taakse, ja peräpääkin on tyylikkään pelkistetty takaluukun kannen halkaisevan valopaneelin myötä.

Suosittelemme

lucid_5

Lasinen panoraamakatto tuo sisätiloihin mukavasti valoa, ja sisusta on tyyliltään yksinkertaisen futuristinen Teslan tavoin. Autossa on neljä erillisistuinta, ja takapenkkien selkänojat pystyy kallistamaan mukavaan lepoasentoon. Kojelaudan massiivinen pystysuuntainen kosketusnäyttö vaikuttaa kuin suoraan Teslasta repäistyltä, ja takamatkustajillakin on omat ruutunsa.

lucid_4

Lucid Air aiotaan tuoda markkinoille vuonna 2018, ja ensimmäiset 250 autoa myydään kaikilla mahdollisilla herkuilla. Oman Airinsa voi varata jo nyt, mutta tästä peritään peräti 25 000 dollarin varausmaksu. Huippumallin lanseerauksen jälkeen Lucid Motors on tuomassa myyntiin myös edullisemman version, jonka hankinta ei vaadi ihan yhtä paksua lompakkoa.

LähdeCarscoops

Lue lisää