Sähkö-crossoverin rallimalli – Volkswagen esitteli ID.XTREME-tutkielman ID.4:n pohjalta

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Volkswagenin suosituimmaksi sähköautoksi noussut ID.4 on nykytrendin mukainen crossover, mutta kovin maastohenkiseksi autoa ei voi vakavalla naamalla väittää. ID.4:stä saa kuitenkin jopa maastorallityylisen laitteen pienillä muokkauksilla, joista vastaa tässä tapauksessa Volkswagen itse.

Merkki esitteli ID.XTREME:ksi ristityn luomuksensa D. Treffen -nimisessä tapahtumassa, johon Volkkarin sähköautojen omistajat voivat kokoontua vuosittain Sveitsin Locarnossa. ID.XTREME-konseptin lähtökohtana on käytetty mallivalikoiman tehokkainta nelivetoista versiota, eli kahdella sähkömoottorilla varustettua ID.4 GTX:ää. Auton sähkövoimalinjaa ja softaa on peukaloitu sen verran, että huipputeho on kasvanut 65 kilowatilla tai 87 hepalla 285 kilowatin, eli 382 hevosvoiman lukemaan.

Myös ulkonäköön on tuotu lisää rallityyliä 50 milliä leveämmillä lokasuojien reunamuoveilla, jotka on 3D-tulostettu konseptiautoon. Lisäksi auton alla pyörivät 18-tuumaiset vanteet maastorenkailla, ja alumiininen pohjalevy on vuorattu täysin suojaamaan pohjakosketuksilta. Nokalla komeilee pieni karjapuskuri, kun taas katolle on sovitettu ledivaloilla höystetty tavarateline.

Maavaraakin on lisätty, ja auton lähestymisen kuulee perus-ID.4:ää helpommin pyöränkoteloon sovitetun kaiuttimen tuottaman ajoäänen ansiosta. Sisällä on puolestaan uusiksi laitetut istuimet, joiden alcantara-verhoilua piristävät oranssit tehosteet. Kestävä kehitys on otettu huomioon heti alusta lähtien, koska ID.XTREME on tehty käytöstä poistetun testiauton pohjalta. 82 kWh:n akkupakettikin on käytetty.

Suosittelemme

Tällä hetkellä auto on vasta yksittäiskappale, mutta Volkswagen on luvannut seurata sähköautofanien reaktioita tutkielmaan. Jos ne ovat tarpeeksi positiivisia, jotakin vastaavaa voi tulla myöhemmin jopa tuotantoon asti.

Mainos: Tilaa sähköauton laturit ja latauskaapelit *Virtasenkauppa.fi:stä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat