Sähkö-Ässä on pian täällä – Mercedes julkaisi tiiserikuvan pian esiteltävästä EQS:stä

Mersun S-luokka on saanut edustaa Stuttgartin insinöörien parasta osaamista kauemmin kuin juuri kukaan jaksaa enää muistaa. Luksusluokan ikoni saa kuitenkin pian täyssähköisen kilpailijan oman talon sisältä.

Mercedes antoi esimakua sähköisestä lukusautosta jo syksyn 2019 Frankfurtin autonäyttelyssä, jossa esiteltiin Vision EQS:ksi nimetty futuristisen oloinen tutkielma. Täyssähköisen sedanin konsepti näytti perinteistä S-luokkaa paljon matalammalta ja virtaviivaisemmalta, mutta nämä mittasuhteet jäivät valitettavasti vain näyttelyauton erikoisuudeksi.

Mersu julkaisi nyt tiiserikuvan tuotantoversiosta, joka esitellään todennäköisesti ensi kuun aikana. Vaikka kuvassa esiintyvän EQS:n sivuprofiilia on tummennettu tarkkojen muotojen häivyttämiseksi, tärkein asia käy kuitenkin ilmi heti kättelyssä. Konseptin radikaalit muodot ovat saaneet väistyä geneerisen luiskaperätyylin tieltä, ja auton kattolinja on hyvin lähellä stuttgartilaisten coupé-henkisissä katumaastureissa nähtyjä ratkaisuja. Tuotantoauto näyttää myös paljon tutkielmaa korkeammalta, joten tässäkin suhteessa vertailu esimerkiksi GLE Coupéen on paikallaan.

EQS saa nokalleen muistakin sähkö-Mersuista tutun umpinaisen maskin, joka sulkee sisälleen myös etuvalot. Takavalot yhdistetään puolestaan toisiinsa ohuella ledinauhalla Mercedeksen EQ-tyylin mukaisesti. Tuotanto-EQS:ssä on perinteisempien luiskaperäautojen tavoin katon rajaan asti ulottuva takaluukun aukko, joka lisää käytännöllisyyttä ja erottaa auton tässäkin suhteessa selvästi polttomoottorikäyttöisestä S-luokasta. E-luokan sähköisenä vastineena toimiva, pykälää pienempi EQE saa sen sijaan sedan-tyylisen takaluukun kannen.

Suosittelemme

Mercedes on julkaissut jo aiemmin tiiserikuvia ja -videoita sähköisen lippulaivansa sisustasta. Hätkähdyttävin piirre on kojelauta, joka koostuu lähes täysin digitaalisesta näyttöpinnasta. Takaistuimet pystyy puolestaan säätämään lepoasentoon, ja tilaa säästävän sähkötekniikan ansiosta takamatkustajilla pitäisi olla vielä S-luokkaakin väljemmät oltavat. WLTP-standardin mukaiseksi sähköiseksi toimintamatkaksi kerrotaan yli 700 kilometriä, mutta muita teknisiä tietoja joudutaan vielä odottelemaan.

EQS:n ja EQE:n jälkeen vuorossa ovat vielä molempien autojen katumaasturivastineet, joten Mercedeksellä on jo lähiaikoina todella kattava täyssähköisten luksusautojen tarjonta. Lisäksi tulossa on EQB-nimen saava crossover vasta esitellyn EQA:n seuraksi täydentämään valikoiman edullisempaa päätä. Myöhemmin luvassa on jopa G-luokan maasturin täyssähköversio ja pelkästään sähkön voimin liikkuvia malleja superluksusbrändi Mercedes-Maybachilta sekä Mercedes-AMG-sporttidivisioonalta, joten tulevaisuus näyttää Stuttgartissakin sähköiseltä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat