Saab tekee jälleen paluun – tämän sähköauton alla piilee tuttu 9-3

Saabilla tuntuu olevan enemmän henkiä kuin kissalla. Moneen kertaan kuopatun ja paluuta yrittäneen merkin jäänteet joutuivat taannoin ruotsalais-kiinalaisen sähköautovalmistaja NEVS:n käsiin, ja nyt Saabin perinnön hyödyntämisestä on saatu konkreettisia todisteita. NEVS paljasti nimittäin ensimmäiset kuvat uudelleensyntyneestä 9-3:sta, joka on siis sähköauto.

NEVS, eli National Electric Vehicle Sweden julkisti samalla uuden car sharing – ja kyydinjakopalvelun, jota hyödynnetään kiinalaisessa Tianjinin kaupungissa. 15 miljoonan asukkaan metropolissa päästään testaamaan palvelun puitteissa sähköisiä “Saabeja”, ja NEVS toimittaa sekä autot että liikkuvuuspalvelut.

Automiehiä kiinnostanee kuitenkin enemmän uudelleensyntynyt 9-3. NEVS aikoo lanseerata sekä perinteisen porrasperän että 9-3 X EV:n, joka on maastohenkinen korotettu farkku. Nokan muotoihin on tuotu tuoretta sähköautohenkeä ja peilit on korvattu ilmeisesti kameroilla, mutta 15-vuotiaan 9-3:n perusmuoto paistaa silti läpi kaikesta meikistä huolimatta. Takaa sähköautot muistuttavat eniten vanhaa Saabia, koska peräpäässä on tyydytty vain pieniin retusointeihin mm. takavalojen osalta.

Voimanlähteestä ei ole kerrottu vielä tarkempia tietoja, mutta 300 kilometrin sähköinen toimintasäde on suostuttu sentään paljastamaan. Erikoisherkkuihin kuuluvat langattoman netin hotspot, etänä tehtävät softapäivitykset ja akun varaustilan seurantamahdollisuus älypuhelimen kautta. Lisäksi sähköautoissa on erityisen tehokas sisäilmansuodatin, jolle onkin käyttöä kiinalaismetropolien saasteissa.

Suosittelemme

NEVS on kuulemma saanut uudesta 9-3 EV:stä jo yli 150 000 tilausta kiinalaisilta firmoilta, ja autot lanseerataan paikallisille markkinoille ensi vuoden aikana. 9-3 EV:n konseptiversio tuodaan ensimmäistä kertaa suuren yleisön ihmeteltäväksi kesäkuun alussa Shanghaissa järjestettävässä CES Asiassa. Euroopassa autoa tuskin nähdään ainakaan vähään aikaan Saab-fanien pettymykseksi.

LähdeCarscoops

Lue lisää