Rolls-Roycen kaikki tulevat autot ovat täyssähköisiä – nykyisiä bensamalleja tarjotaan kuitenkin vielä usean vuoden ajan

Rolls-Royce esitteli äskettäin Wraithin saappaisiin hyppäävän Spectren, joka on perinteikkään luksusbrändin ensimmäinen sähköauto. Lisää on vielä luvassa, koska kaikki uudet Rollsit tulevat olemaan täyssähköisiä vuoden 2030 loppuun mennessä.

Rolls-Roycen toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvös kertoi tämän brittiläiselle Car Magazinelle antamassaan haastattelussa. Rollsilla ei haluttu lähteä tarjoamaan coupé-korista Spectreä enää eri käyttövoimavaihtoehdoilla, vaan auto liikkuu pelkästään sähkön
voimin. Superluksusluokan coupéa kehutaan myös merkin pitkän historian dynaamisimmaksi autoksi, mutta sähkömoottorien mahdollistama kuiskaavan hiljainen kulku lienee kuitenkin ominta Rollsia.

Kuva: Rolls-Royce

Siirtyminen sähkövoimaan sopii omalla tavallaan myös merkin historiaan, koska brändille nimensä antaneet herrat Rolls ja Royce olivat kiinnostuneita sähkökäyttöisistä autoista jo yli 100 vuotta sitten. Rolls-Roycella sähkövoimaa ei haluta myöskään alleviivata
ylifuturistisella tai liiallista erikoisuudentavoittelua sisältävällä muotoilulla, vaan Spectre on voimanlähdettään lukuun ottamatta hyvin perinteisen oloinen kaksiovinen coupé, joka on
linjoiltaan lähellä Wraith-edeltäjää.

Koska koko valikoiman luvataan olevan täyssähköinen vasta vuoden 2030 loppuun mennessä, bensa-V12:lla vauhditetut Cullinan, Ghost ja Phantom saavat jatkaa mallistossa vielä usean vuoden ajan. Müller-Ötvös uskoo, että sähkömoottoreihin siirtyminen sujuu Rollsilla ilman suurta kitkaa, koska merkin autot ovat jo nyt tunnettuja hiljaisesta ja
muhkean väännön leimaamasta kulustaan. Lisäksi merkin asiakkaat asuvat pääosin kaupunkien keskustoissa ja käyttävät autojaan lyhyillä matkoilla.

Kuva: Rolls-Royce

Rolls-Royce on muuten työskennellyt sähköautojen kehitystyön parissa jo yli vuosikymmenen ajan ja asian suhteen on varmasti hyödynnetty myös emokonserni BMW:n osaamista, joten Spectren pitäisi olla varsin valmis tuote Rolls-Roycen ihkaensimmäisen sähköauton statuksestaan huolimatta.

Kuva: Rolls-Royce
Kuva: Rolls-Royce

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat