Rolls-Royce esittelee todella erikoisen veneperän Villa d’Esten Concorso d’Eleganzassa

Italian Como-järven rannalla sijaitsevan Villa d’Esten pihamaalla järjestettävä Concorso d’Eleganza kertoo jo nimensä perusteella, että kyseessä ei ole ihan jokapojan autokokoontuminen. Arvokas huvila tarjoaa sopivan kulissin maailman kalleimmille klassikoille, ja myös monet autonvalmistajat ovat olleet viime vuosina tapahtumassa mukana.

Tällä kertaa Como-järven rannalla nähdään mm. BMW:n tulevaa 8-sarjaa enteilevä kuvankaunis konsepti, ja myös BMW Groupin superluksusbrändi Rolls-Royce osallistuu eleganssikarkeloihin omalla yksittäiskappaleellaan. Kyseessä on juuri tuotannosta poistuneen Phantom Coupén pohjalta tehty veneperäinen luomus, joka on nimetty Sweptailiksi.

Korin keskiosa on “tavallisesta” kaksiovisesta Phantomista tuttu, mutta sekä nokka että perä on laitettu kattavasti uusiksi. Keulaa kiertää erikoinen alumiinilista, jonka kauneudesta voidaan olla montaa mieltä. Yksittäiskappaleen varsinainen erikoisuus on kuitenkin perä, joka on saanut inspiraationsa 1920- ja 1930-lukujen Rolls-Royce Boattail -speedstereistä.

Uudessa coupéssakin on siis eräänlainen veneperä tai oikeastaan perää kohti suipponeva katto. Samaa muotoilukikkaa on käytetty myös 1960-luvun Corvettessa ja seuraavan vuosikymmenenen Buick Rivierassa, joten Atlantin toisellakin puolella on innostuttu veneperämuodoista. Rollsin yksittäiskappaleen takavalot yhdistyvät toisiinsa hieman samantyylisellä listalla kuin auton nokallakin, ja sekä edessä että takana on mystiset 08-numerot rekisterikilpien paikalla.

Suosittelemme

Sisätiloihin tulvii valoa isosta lasikatosta, ja myös sisusta jatkaa yksilöllistä linjaa. Takapenkki on korvattu eräänlaisella puisella hyllyllä, jonka takana on valaistu lasilippa. Sen takana on puolestaan massiivinen hattuhylly, joka on myöskin luonnollisesti puuta metallikoristeilla. Kojelauta on kuulemma erityisen pelkistetty, mutta siitä ei ole valitettavasti julkaistu vielä kuvia. Erikoisvarusteluun kuuluvat mm. Rollsin kylkiin piilotetut käsintehdyt attaseasalkut ja keskikonsoliin integroitu mekanismi, joka ponnauttaa esiin samppanjapullon ja kaksi kristallilasia. Lisäksi puuverhoillussa takaluukussa majailee ruuman mittojen mukaan tehty matkalaukkusarja.

Sweptail on rakennettu anonyymiksi jäävälle asiakkaalle, jonka kanssa autoa on kehitetty monta vuotta. Hintaakaan ei suostuta kertomaan, mutta yksittäiskappaleena rakennettu Rolls-Royce on varmasti kaikkea muuta kuin edullinen. Silti se jää hinnaltaan kakkoseksi monelle Villa d’Estessä nähtävälle klassikolle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat