Ritari Ässä -fanit huomio – David Hasselhoffin nimikirjoituksella varustettu KITT-replika on nyt myynnissä reilulla 50 000 eurolla

Lähes kaikki 1980-luvun lapset muistavat varmasti mustan Pontiac Trans Amin, joka tunnettiin paremmin KITT-nimellä. Se toimi tietysti David Hasselhoffin esittämän Michael Knightin, eli suomeksi Ritari Ässän ihmeellisenä kulkupelinä samannimisessä TV-sarjassa. Knight Rideria tehtiin yhteensä yli 90 jaksoa vuosina 1982-1986, ja se veti suomessakin nuorempaa katsojakuntaa magneetin lailla TV:n ääreen.

KITT-nimi oli lyhenne sanoista Knight Industries Two Thousand, ja auton tekniikka oli ainakin fantasian tasolla vuosikymmeniä aikaansa edellä. Pontiac oli nimittäin varustettu tekoälyllä, ja se osasi myös puhua kuskinsa kanssa. Mustanpuhuvalla ihmeautolla on edelleen monia faneja, joista innokkaimmat ovat rakentaneet itselleen tarkasti esikuvan mukaisia KITT-replikoja.

Nyt tällainen yksilö putkahti myyntiin eBay-nettihuutokauppaan. Vuoden 1983 Trans Amin mittarissa on reilun 112 000 kilometrin ajomäärä, mutta kunto on ainakin kuvien perusteella lähellä uudenveroista. Se ei ole mikään ihme, koska auto on käyty ainakin ulkoisesti täysin läpi samalla kun siitä on tehty tarkka kopio kolmantena ja neljäntenä tuotantokautena nähdystä KITT:istä.

Niinpä Pontiacissa on kahdella isolla ruudulla varustettu kojelauta, joka näyttää lähes yhtä vaikuttavalta kuin lentokoneen ohjaamo. Luonnollisesti myös ratti on TV-sarjassa nähtyä kehätöntä mallia, joka voi tosin olla melkoisen epäkäytännöllinen tiukemman käännöksen sattuessa eteen. Tällä ei liene kuitenkaan suurempaa merkitystä lähinnä show-käyttöön tehdyssä autossa. Sisustan kruunaa kojelaudan oikeaan reunaan sutaistu nimikirjoitus, joka on itsensä David Hasselhoffin signeeraama.

Suosittelemme

Autenttisuudesta on muutenkin pidetty kiinni, ja niinpä kopio-KITT:in nokalla on myös TV-sarjasta tuttu punainen skannerivalo. Sen lisäefektiksi on jopa kehitetty samanlainen taustaääni kuin aidossa asiassa, ja auto vastaa luonnollisesti kuskin kysymyksiin interaktiivisen keskustelusovelluksen avulla. Muita herkkuja ovat mm. räätälintyönä tehty äänentoistojärjestelmä, tummennetut takavalot, lasinen palakatto sekä mustilla keskikapseleilla varustetut vanteet aidon KITT:in tavoin.

Tästä kaikesta pyydetään noin 60 000 dollaria, eli reilut 52 000 euroa. Summa ei kuulosta kovin pahalta, koska replikaan on varmasti uponnut lukemattomia työtunteja ja työn jälki vaikuttaa siistiltä. Viime vuonna eräs fani sai uppoamaan yli 2000 työtuntia oman KITT-replikansa rakentamiseen, mutta tämän yksilön hankkimalla pääsisi leikkimään heti oman elämänsä Ritari Ässää.

LähdeCarscoops

Lue lisää